SVI PRAVE ISTU GREŠKU Stručnjak tvrdi da većina ljudi ne ume da skuva dobru kafu
Nedavno istraživanje pokazalo je da je optimalna temperatura za pripremu šoljice kafe između 90 i 96 stepeni, što znači da je voda direktno iz kuvala za vodu prevruća

Ako ste ljubitelj kafe, bez sumnje ste usavršili svoju rutinu kuvanja ovog mnogima omiljenog napitka. Možda ste osoba koja voli dve kašičice šećera ili vam je možda potrebna vrlo određena količina mleka da biste bili zadovoljni. U svakom slučaju, pokazalo se da većina nas krivo kuva kafu, tvrde stručnjaci. Iako ste možda više zabrinuti koju vrstu kafe imate ili je li iz mašine ili instant, pokazalo se da bi trebalo da obratimo više pažnje na temperaturu vode, prenosi Mirror.
S obzirom na to da su Google pretraživanja o tome kako napraviti ‘savršenu šoljicu kafe’ prošlog meseca porasla za 72%, InSinkErator je otkrio da su mnogi pogrešno kuvali kafu ceo svoj život. Mnogi ljudi pripremaju svoju instant kafu kod kuće koristeći kuvala koja vodu zagrevaju na oko sto stepeni, što znači da većina ljudi pogrešno priprema svoje omiljene tople napitke.
Nedavno istraživanje pokazalo je da je optimalna temperatura za pripremu šoljice kafe između 90 i 96 stepeni, što znači da je voda direktno iz kuvala za vodu prevruća. Umesto toga, stručnjaci iz InSinkEratora preporučuju da ostavite svoju prokuvanu vodu da se hladi oko pet minuta kako bi se spustila na savršenu temperaturu za kuvanje kafe. Kako biste bili još sigurniji da je vaša šoljica kafe spremna, stručnjaci savetuju korišćenje termometra, prenosi Večernji list.
Možda vas zanima:

DA LI KAFOM KRŠIMO PRAVILA POSTA? Iznenadićete se, ali skoro svi greše
Mnoge muči pitanje da li su grešni ako piju kafu u vreme posta

Kafa se nikada ne stavlja u ključalu vodu: Svi greše, evo u čemu je tajna omiljenog napitka
Srazmerna količina kafe i vode je ključna, a idealno je sipati 70g kafe na litar vode
Možda vas zanima:

DA LI KAFOM KRŠIMO PRAVILA POSTA? Iznenadićete se, ali skoro svi greše
Mnoge muči pitanje da li su grešni ako piju kafu u vreme posta

Kafa se nikada ne stavlja u ključalu vodu: Svi greše, evo u čemu je tajna omiljenog napitka
Srazmerna količina kafe i vode je ključna, a idealno je sipati 70g kafe na litar vode
Možda vas zanima:

DA LI KAFOM KRŠIMO PRAVILA POSTA? Iznenadićete se, ali skoro svi greše
Mnoge muči pitanje da li su grešni ako piju kafu u vreme posta

Kafa se nikada ne stavlja u ključalu vodu: Svi greše, evo u čemu je tajna omiljenog napitka
Srazmerna količina kafe i vode je ključna, a idealno je sipati 70g kafe na litar vode
Ako želite da skuvate savršenu šoljicu kafe, trebalo bi svakako dodati vodu pre mleka, kažu stručnjaci. Iako ljudi tvrde da dodavanje mleka pre vode sprečava da kafa zagori, stručnjaci upozoravaju da će to smanjiti note ukusa koje dolaze iz zrna kafe. Dodavanje mleka prvo takođe može sprečiti njihovo pravilno otapanje.
Kako biste što bolje napravili svoje tople napitke, ovo su optimalne temperature:
Kafa – 90 do 96 stepeni Celzijusa
Crni čaj – 90 do 98 stepeni Celzijusa
Zeleni čaj – 80 stepeni Celzijusa
Biljni čaj – 100 stepeni Celzijusa
Vruća čokolada – 71 do 85 stepeni Celzijusa

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije
Komentari(0)