SVI PRAVE ISTU GREŠKU Stručnjak tvrdi da većina ljudi ne ume da skuva dobru kafu
Nedavno istraživanje pokazalo je da je optimalna temperatura za pripremu šoljice kafe između 90 i 96 stepeni, što znači da je voda direktno iz kuvala za vodu prevruća

Ako ste ljubitelj kafe, bez sumnje ste usavršili svoju rutinu kuvanja ovog mnogima omiljenog napitka. Možda ste osoba koja voli dve kašičice šećera ili vam je možda potrebna vrlo određena količina mleka da biste bili zadovoljni. U svakom slučaju, pokazalo se da većina nas krivo kuva kafu, tvrde stručnjaci. Iako ste možda više zabrinuti koju vrstu kafe imate ili je li iz mašine ili instant, pokazalo se da bi trebalo da obratimo više pažnje na temperaturu vode, prenosi Mirror.
S obzirom na to da su Google pretraživanja o tome kako napraviti ‘savršenu šoljicu kafe’ prošlog meseca porasla za 72%, InSinkErator je otkrio da su mnogi pogrešno kuvali kafu ceo svoj život. Mnogi ljudi pripremaju svoju instant kafu kod kuće koristeći kuvala koja vodu zagrevaju na oko sto stepeni, što znači da većina ljudi pogrešno priprema svoje omiljene tople napitke.
Nedavno istraživanje pokazalo je da je optimalna temperatura za pripremu šoljice kafe između 90 i 96 stepeni, što znači da je voda direktno iz kuvala za vodu prevruća. Umesto toga, stručnjaci iz InSinkEratora preporučuju da ostavite svoju prokuvanu vodu da se hladi oko pet minuta kako bi se spustila na savršenu temperaturu za kuvanje kafe. Kako biste bili još sigurniji da je vaša šoljica kafe spremna, stručnjaci savetuju korišćenje termometra, prenosi Večernji list.
Možda vas zanima:

Koliko šolja kafe je previše? Evo kada postaje opasna za zdravlje, ovaj odgovor niste očekivali ni u snovima!
Za mnoge ljude kafa je nezaobilazan deo jutra, ali koliko je previše?

DA LI KAFOM KRŠIMO PRAVILA POSTA? Iznenadićete se, ali skoro svi greše
Mnoge muči pitanje da li su grešni ako piju kafu u vreme posta
Možda vas zanima:

Koliko šolja kafe je previše? Evo kada postaje opasna za zdravlje, ovaj odgovor niste očekivali ni u snovima!
Za mnoge ljude kafa je nezaobilazan deo jutra, ali koliko je previše?

DA LI KAFOM KRŠIMO PRAVILA POSTA? Iznenadićete se, ali skoro svi greše
Mnoge muči pitanje da li su grešni ako piju kafu u vreme posta
Možda vas zanima:

Koliko šolja kafe je previše? Evo kada postaje opasna za zdravlje, ovaj odgovor niste očekivali ni u snovima!
Za mnoge ljude kafa je nezaobilazan deo jutra, ali koliko je previše?

DA LI KAFOM KRŠIMO PRAVILA POSTA? Iznenadićete se, ali skoro svi greše
Mnoge muči pitanje da li su grešni ako piju kafu u vreme posta
Ako želite da skuvate savršenu šoljicu kafe, trebalo bi svakako dodati vodu pre mleka, kažu stručnjaci. Iako ljudi tvrde da dodavanje mleka pre vode sprečava da kafa zagori, stručnjaci upozoravaju da će to smanjiti note ukusa koje dolaze iz zrna kafe. Dodavanje mleka prvo takođe može sprečiti njihovo pravilno otapanje.
Kako biste što bolje napravili svoje tople napitke, ovo su optimalne temperature:
Kafa – 90 do 96 stepeni Celzijusa
Crni čaj – 90 do 98 stepeni Celzijusa
Zeleni čaj – 80 stepeni Celzijusa
Biljni čaj – 100 stepeni Celzijusa
Vruća čokolada – 71 do 85 stepeni Celzijusa

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.
Komentari(0)