NEODOLJIVO JELO OD USKRŠNJIH JAJA ZA KOJIM SU LJUDI "POLUDELI": Iskoristite ostatke praznične hrane na NAJUKUSNIJI NAČIN
Recept za fenomenalno jelo od uskršnjih jaja će vas oduševiti!

Posle Uskrsa obično se desi da nam ostane višak ofarbanih jaja, te domaćice neretko tragaju za receptima kako bi mogle da ih iskorite na najbolji i najukusniji način. Zato vam donosimo jelo za kojim su "poludele" žene na društvenim mrežama - kiš od kuvanih jaja, jer očarava ukusom svakog koga je probao!
Šta vam je sve potrebno od sastojaka?
Za testo i nadev:
Možda vas zanima:

ŠTA SA RAZBIJENIM NEPOJEDENIM JAJIMA Ukoliko vam je ostalo mnogo od Vaskrsa, evo 6 zanimljivih recepata
Ukoliko ne znate šta ćete sa preostalim kuvanim jajima nakon Uskrsa, spremite jednu od ovih poslastica kojima niko neće moći da odoli

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Možda vas zanima:

ŠTA SA RAZBIJENIM NEPOJEDENIM JAJIMA Ukoliko vam je ostalo mnogo od Vaskrsa, evo 6 zanimljivih recepata
Ukoliko ne znate šta ćete sa preostalim kuvanim jajima nakon Uskrsa, spremite jednu od ovih poslastica kojima niko neće moći da odoli

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Možda vas zanima:

ŠTA SA RAZBIJENIM NEPOJEDENIM JAJIMA Ukoliko vam je ostalo mnogo od Vaskrsa, evo 6 zanimljivih recepata
Ukoliko ne znate šta ćete sa preostalim kuvanim jajima nakon Uskrsa, spremite jednu od ovih poslastica kojima niko neće moći da odoli

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
200 g brašna
90g maslaca
70ml vode
5 kuvanih jaja
1 veza mladog luka
150-200g šunke
Za preliv:
5 jaja
200g kisele pavlake
100ml mleka
parmezan
Priprema:
Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom.
Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas
Komentari(0)