NEODOLJIVO JELO OD USKRŠNJIH JAJA ZA KOJIM SU LJUDI "POLUDELI": Iskoristite ostatke praznične hrane na NAJUKUSNIJI NAČIN
Recept za fenomenalno jelo od uskršnjih jaja će vas oduševiti!
Posle Uskrsa obično se desi da nam ostane višak ofarbanih jaja, te domaćice neretko tragaju za receptima kako bi mogle da ih iskorite na najbolji i najukusniji način. Zato vam donosimo jelo za kojim su "poludele" žene na društvenim mrežama - kiš od kuvanih jaja, jer očarava ukusom svakog koga je probao!
Šta vam je sve potrebno od sastojaka?
Za testo i nadev:
Možda vas zanima:
ŠTA SA RAZBIJENIM NEPOJEDENIM JAJIMA Ukoliko vam je ostalo mnogo od Vaskrsa, evo 6 zanimljivih recepata
Ukoliko ne znate šta ćete sa preostalim kuvanim jajima nakon Uskrsa, spremite jednu od ovih poslastica kojima niko neće moći da odoli
TRIKOVI KOJE MORATE ŠTO PRE NAUČITI: Evo kako da vam uskršnja jaja ne pucaju, a boja bude savršena
Bliže se dani kada počinje farbanje jaja. Bez obzira na tehniku koju odaberete, potrebno je da skuvate jaja tako da ne popucaju. Ako vam se to dešava, trebalo bi da primenite ove savete.
Možda vas zanima:
ŠTA SA RAZBIJENIM NEPOJEDENIM JAJIMA Ukoliko vam je ostalo mnogo od Vaskrsa, evo 6 zanimljivih recepata
Ukoliko ne znate šta ćete sa preostalim kuvanim jajima nakon Uskrsa, spremite jednu od ovih poslastica kojima niko neće moći da odoli
TRIKOVI KOJE MORATE ŠTO PRE NAUČITI: Evo kako da vam uskršnja jaja ne pucaju, a boja bude savršena
Bliže se dani kada počinje farbanje jaja. Bez obzira na tehniku koju odaberete, potrebno je da skuvate jaja tako da ne popucaju. Ako vam se to dešava, trebalo bi da primenite ove savete.
Možda vas zanima:
ŠTA SA RAZBIJENIM NEPOJEDENIM JAJIMA Ukoliko vam je ostalo mnogo od Vaskrsa, evo 6 zanimljivih recepata
Ukoliko ne znate šta ćete sa preostalim kuvanim jajima nakon Uskrsa, spremite jednu od ovih poslastica kojima niko neće moći da odoli
TRIKOVI KOJE MORATE ŠTO PRE NAUČITI: Evo kako da vam uskršnja jaja ne pucaju, a boja bude savršena
Bliže se dani kada počinje farbanje jaja. Bez obzira na tehniku koju odaberete, potrebno je da skuvate jaja tako da ne popucaju. Ako vam se to dešava, trebalo bi da primenite ove savete.
200 g brašna
90g maslaca
70ml vode
5 kuvanih jaja
1 veza mladog luka
150-200g šunke
Za preliv:
5 jaja
200g kisele pavlake
100ml mleka
parmezan
Priprema:
Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom.
Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)