NEODOLJIVO JELO OD USKRŠNJIH JAJA ZA KOJIM SU LJUDI "POLUDELI": Iskoristite ostatke praznične hrane na NAJUKUSNIJI NAČIN
Recept za fenomenalno jelo od uskršnjih jaja će vas oduševiti!

Posle Uskrsa obično se desi da nam ostane višak ofarbanih jaja, te domaćice neretko tragaju za receptima kako bi mogle da ih iskorite na najbolji i najukusniji način. Zato vam donosimo jelo za kojim su "poludele" žene na društvenim mrežama - kiš od kuvanih jaja, jer očarava ukusom svakog koga je probao!
Šta vam je sve potrebno od sastojaka?
Za testo i nadev:
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.

ŠTA SA RAZBIJENIM NEPOJEDENIM JAJIMA Ukoliko vam je ostalo mnogo od Vaskrsa, evo 6 zanimljivih recepata
Ukoliko ne znate šta ćete sa preostalim kuvanim jajima nakon Uskrsa, spremite jednu od ovih poslastica kojima niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.

ŠTA SA RAZBIJENIM NEPOJEDENIM JAJIMA Ukoliko vam je ostalo mnogo od Vaskrsa, evo 6 zanimljivih recepata
Ukoliko ne znate šta ćete sa preostalim kuvanim jajima nakon Uskrsa, spremite jednu od ovih poslastica kojima niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.

ŠTA SA RAZBIJENIM NEPOJEDENIM JAJIMA Ukoliko vam je ostalo mnogo od Vaskrsa, evo 6 zanimljivih recepata
Ukoliko ne znate šta ćete sa preostalim kuvanim jajima nakon Uskrsa, spremite jednu od ovih poslastica kojima niko neće moći da odoli
200 g brašna
90g maslaca
70ml vode
5 kuvanih jaja
1 veza mladog luka
150-200g šunke
Za preliv:
5 jaja
200g kisele pavlake
100ml mleka
parmezan
Priprema:
Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom.
Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)