ŠTA SA RAZBIJENIM NEPOJEDENIM JAJIMA Ukoliko vam je ostalo mnogo od Vaskrsa, evo 6 zanimljivih recepata
Ukoliko ne znate šta ćete sa preostalim kuvanim jajima nakon Uskrsa, spremite jednu od ovih poslastica kojima niko neće moći da odoli

Svake godine domaćice se muče sa nepojedenim uskršnjim jajima, jer svi vole da se kucaju njima, ali ne i da ih pojedu.
Neretko se desi da ne znate šta ćete sa tolikim jajima posle Uskrsa, ali ukoliko se odlučite za neki od ovih recepata, imaćete ukusne poslastice za celu porodicu kojima niko neće moći da odoli:
1. Obrok salata od jaja
Sastojci: 3 kuvana jaja, 3 krompira, 1 manji crveni luk, pola veze mirođije, 4 kašike majoneza, 4 kašike jogurta, so, biber
Možda vas zanima:

MIMOZA SA PRŠUTOM: Savršenstvo koje morate da probate
Salata sa šmekom

NAJVAŽNIJI OBIČAJI ZA VASKRS KOJE SVAKI VERNIK TREBA DA ZNA: Danas čim ustanete 1 stvar obavezno morate da uradite
Najvažniji običaji za Vaskrs deo su tradicije koja obavezno treba da se ispoštuje.
Možda vas zanima:

MIMOZA SA PRŠUTOM: Savršenstvo koje morate da probate
Salata sa šmekom

NAJVAŽNIJI OBIČAJI ZA VASKRS KOJE SVAKI VERNIK TREBA DA ZNA: Danas čim ustanete 1 stvar obavezno morate da uradite
Najvažniji običaji za Vaskrs deo su tradicije koja obavezno treba da se ispoštuje.
Možda vas zanima:

MIMOZA SA PRŠUTOM: Savršenstvo koje morate da probate
Salata sa šmekom

NAJVAŽNIJI OBIČAJI ZA VASKRS KOJE SVAKI VERNIK TREBA DA ZNA: Danas čim ustanete 1 stvar obavezno morate da uradite
Najvažniji običaji za Vaskrs deo su tradicije koja obavezno treba da se ispoštuje.
Priprema:
Obarite krompir i isecite ga na kriške. Dok je još topao, ali ne vreo, pomešajte ga sa dresingom od majoneza i jogurta, i dobro začinite solju i biberom. Kuvana jaja iseckajte sitno, kao i luk, pa pomešajte sa krompirom i pospite mirođijom.

2. Mimoza salata
Sastojci: 150 g šunke, 150 g kačkavalja, 3 jajeta barena, 1 kisela pavlaka, 2 veća barena krompira, 150 g majoneza.
Priprema:
Krompir obarite u ljuci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.
Shutterstock
3. Punjena jaja
Preostala jaja možete i napuniti i to tako što ćete žumance pomešati s nekim od sledećih sastojaka.
Kombinacija 1: malo majoneza, senfa i seckane šunke
Kombinacija 2: malo pavlake ili sremskog sira, sitno seckane masline
Kombinacija 3: sitno seckani kiseli krastavčići, čajna kobasica, pomešano s krem sirom i peršunom.
Shutterstock
4. Pikantna jaja
Potrebno je: 6-8 jaja, 250 g feta sira, 1 kašika aleve paprike, 1 kašičica ljute paprike - može i manje, 1 dcl kisele pavlake, rukola
Priprema: Jaja isecite na pola vodeći pri tom računa da se belanca ne iskidaju i da posle imate lepe "ladjice". Viljuškom usitnite feta sir, dodajte žumanca koja ste takođe usitnili, papriku i kiselu pavlaku. Ova smesa treba da je kremasta. Punite smesom jaja koristeći malu kašičicu. Ukrasite rukolom.
Shutterstock
5. Tortilje sa filom od jaja
Sastojci: Gotove ili domaće tortilje, 4 tvrdo kuvana jaja, 150 g kuvanih krompira, 160 g majoneza, 300 g mešanog kuvanog povrća, 70 g crnog luka, 30 ml sirćeta, kisela pavlaka, čili sos, so, biber.
Priprema:
Tortilje podgrejte na tiganju ,pa ih filujte, stavite ih na tanjir i prelijte čili sosom i pavlakom.
Shutterstock
6. Pašteta od kuvanih jaja
Sastojci: 4 kuvana jaja, 150g tunjevine, srveni luk, 1 veza peršuna.
Priprema:
Jaja iseckajte što sitnije, dodajte tunjevinu, sitno seckani luk i peršun i sve dobro izmiksajte u blenderu.
Izvor: stil.kurir
Shutterstock

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)