RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep

12:00

Gastronomija 0

Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.

RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Shutterstock

Kupovni kolači obraduju prijatnim ukusom, ali domaći su uvek lepši i korisniji. Zato smo vam pripremili recept za ovaj neverovatni uskršnji kolač, čija je priprema veoma jednostavna i sigurno će vam uspeti.

Sastojci:

6 jaja

Možda vas zanima:

200 g maslaca

Možda vas zanima:

200 g šećera

Možda vas zanima:

1 kockica kvasca

Možda vas zanima:

250 ml mleka

Možda vas zanima:

1 kg brašna

Možda vas zanima:

korica jednog limuna

Možda vas zanima:

prstohvat soli

Možda vas zanima:

1 kašičica ekstrakta vanile

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Jaja sa šećerom se veoma dobro umute i doda ima se limunova kora, vanila i maslac. U malo mleka se namrvi kvasac, doda se 1 kašika šećera i 1 kašika brašna i čeka se da nadođe. U duboku posudu se proseje brašno i formira se udubljenje u koju se sipa smesa od jaja, ostatak mleka i nadošli kvasac. Zamesi se testo koje se mesi duže vreme dok se ne obrazuju mehurići.

Testo treba da je mekano, lako za mešanje, ali da se ne lepi. Testo se stavi na toplo da nadođe. Nakon toga ga delimo na 2 lopte. Od svake se prave dva valjka koja se pletu i uvijaju u puža i postave se u namazanu posudu za pečenje. Gotovi uskršnji kolač se ostavi na toplom da nadođe i posle ga mažemo umućenim žumancetom i malo vode i posipamo šećerom. Pečemo ga u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading