Srpkinja iz Subotice otkrila tajni sastojak za AJVAR! Nećete verovati šta se stavlja, to dodajemo čak i u...

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.

ajvar
Shutterstock

Ovih dana najčešće se pravi sok od paradajza, a evo kako ga kuvaju domaćice sa severa Srbije.

- Što se tiče pripreme, pošto je timski rad u pitanju, taj proces nam najviše služi kao zabava. Većina nas vodi računa o ishrani u porodici, tako da veoma često priprepremamo zdrave recepte - rekla je Maa Mrvić Gabrić, domaćica iz Subotice.

Osim što nema šećera, jer je paradajz iz njihove bašte, kod Gabrića nema ni konzervansa. Kada se on ručno iscedi, ukrčka na laganoj vatri, prespe u staklene boce, on se ušuška u ćebe, ili debelu tkaninu, da bi se na prirodan način konzervirao.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- U svakom slučaju, najviše se isplati da napravimo svoje namirnice za zimu. Vreme koje smo uložili nema cenu. Ali, u svakom slučaju uvek se nađe ambalaža od ranijih godina i na taj način se uštedi - kaže Maja Mrvić Gabrić.

Eto. To nam je priča oko A. A sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.

- Nakon paradajaza, pravimo ajvar, sa tim što je naš različit. Mi kombinujemo jabuku i ajvar, čak i u Rusku salatu dodajemo jabuku - zaključila je domaćica iz Subotice.

 

Create your own user feedback survey c.id

 

komisbrot

Komisbrot – srpski vojnički hleb koji se ne suši

Gastronomija

13:00

20 septembar, 2025

Komisbrot je vrsta hleba koji se nekada pekao u Srbiji za vojsku, ali i u domaćinstvima u vreme ratova i teških zima. Posebnost ovog hleba je u tome što je mogao da traje i po nekoliko nedelja, a da se ne ubuđa i ne suši previše.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading