Srpkinja iz Subotice otkrila tajni sastojak za AJVAR! Nećete verovati šta se stavlja, to dodajemo čak i u...
Sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.
Ovih dana najčešće se pravi sok od paradajza, a evo kako ga kuvaju domaćice sa severa Srbije.
- Što se tiče pripreme, pošto je timski rad u pitanju, taj proces nam najviše služi kao zabava. Većina nas vodi računa o ishrani u porodici, tako da veoma često priprepremamo zdrave recepte - rekla je Maa Mrvić Gabrić, domaćica iz Subotice.
Osim što nema šećera, jer je paradajz iz njihove bašte, kod Gabrića nema ni konzervansa. Kada se on ručno iscedi, ukrčka na laganoj vatri, prespe u staklene boce, on se ušuška u ćebe, ili debelu tkaninu, da bi se na prirodan način konzervirao.
Možda vas zanima:
DOMAĆICE OTRKILE PRAVU MERU ZA DOBAR AJVAR: Tajna je u PAPRICI, kad je birate treba da bude baš ovakva
Iako je ajvar prisutan i u drugim balkanskim zemljama, u Srbiji je postao pravi brend, čak i zaštićen kao leskovački proizvod
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Možda vas zanima:
DOMAĆICE OTRKILE PRAVU MERU ZA DOBAR AJVAR: Tajna je u PAPRICI, kad je birate treba da bude baš ovakva
Iako je ajvar prisutan i u drugim balkanskim zemljama, u Srbiji je postao pravi brend, čak i zaštićen kao leskovački proizvod
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Možda vas zanima:
DOMAĆICE OTRKILE PRAVU MERU ZA DOBAR AJVAR: Tajna je u PAPRICI, kad je birate treba da bude baš ovakva
Iako je ajvar prisutan i u drugim balkanskim zemljama, u Srbiji je postao pravi brend, čak i zaštićen kao leskovački proizvod
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
- U svakom slučaju, najviše se isplati da napravimo svoje namirnice za zimu. Vreme koje smo uložili nema cenu. Ali, u svakom slučaju uvek se nađe ambalaža od ranijih godina i na taj način se uštedi - kaže Maja Mrvić Gabrić.
Eto. To nam je priča oko A. A sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.
- Nakon paradajaza, pravimo ajvar, sa tim što je naš različit. Mi kombinujemo jabuku i ajvar, čak i u Rusku salatu dodajemo jabuku - zaključila je domaćica iz Subotice.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)