Srpkinja iz Subotice otkrila tajni sastojak za AJVAR! Nećete verovati šta se stavlja, to dodajemo čak i u...
Sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.
Ovih dana najčešće se pravi sok od paradajza, a evo kako ga kuvaju domaćice sa severa Srbije.
- Što se tiče pripreme, pošto je timski rad u pitanju, taj proces nam najviše služi kao zabava. Većina nas vodi računa o ishrani u porodici, tako da veoma često priprepremamo zdrave recepte - rekla je Maa Mrvić Gabrić, domaćica iz Subotice.
Osim što nema šećera, jer je paradajz iz njihove bašte, kod Gabrića nema ni konzervansa. Kada se on ručno iscedi, ukrčka na laganoj vatri, prespe u staklene boce, on se ušuška u ćebe, ili debelu tkaninu, da bi se na prirodan način konzervirao.
Možda vas zanima:
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena
Možda vas zanima:
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena
Možda vas zanima:
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena
- U svakom slučaju, najviše se isplati da napravimo svoje namirnice za zimu. Vreme koje smo uložili nema cenu. Ali, u svakom slučaju uvek se nađe ambalaža od ranijih godina i na taj način se uštedi - kaže Maja Mrvić Gabrić.
Eto. To nam je priča oko A. A sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.
- Nakon paradajaza, pravimo ajvar, sa tim što je naš različit. Mi kombinujemo jabuku i ajvar, čak i u Rusku salatu dodajemo jabuku - zaključila je domaćica iz Subotice.
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Komentari(0)