Kako se pravi ŠUŠKAVA PITA SA SIROM: Doručak kome ćete se vraćati
Šuškava pita sa sirom je spremljena na interesantan način, a ne zahteva mnogo pripreme
Ukoliko ste u potrazi za novim receptom, imamo rešenje - šuškava pita sa sirom!
Potrebno je:
500 g tankih kora
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Priprema:
zjednačiti mekši sir, dodati jaja, jogurt, mleko, ulje, prašak za pecivo i kiselu pavlaku i sve izmešati. Tvrdi sir krupno izmrviti. Tanku koru staviti na sto, pa je premazati grubo uljem, Dodati drugu koru preko nje. Koru umočiti u nadev, pa staviti na dno do kraja donje ivice. Još jednu koru natopljenu staviti u produžetku.
Preko pobacati krupni izmrvljeni sir. Saviti ivice i blako uviti da što više ostane vazduha. Pleh podmazati, pa ređati rolnice.
Mogu se rolnice zaseći malo na manje rolate da se lakše seku kad se ispeku. Premazati uljem i peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo zarumene. Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.
TARTUFI Najskuplja jestiva gljiva kojom Srbija ne oskudeva, beli su posebno na ceni, evo koju cifru dostižu
Tartufi u Srbiji nisu retka pojava. Tartuf je najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu, a pored izuzetnog ukusa, čuvena je i po svojim lekovitim svojstvima.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
UZ DOMAĆI HLEB, SIR I KAJMAK VAŠA POPARA ĆE PROGOVORITI STO JEZIKA: Još kada sve sami napravite od nule, zlata je vredna
Ovo je tako jednostavno i lagano jelo, a velika muka stoji iza njega, saznajte šte je sve potrebno da bi se napravila popara
Komentari(0)