SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE Napravite tradicionalne ćulbastije uz ovaj recept i oduševićete se
Nema greške.

Ako ste gurmani ovo je recept za vas. Ćulbastija je sjajan specijalitet koji vole svi ljubitelji mesa. Po ovom receptu biće bez greške.
Neko ih zove đulbastije, neko ćulbastije, ali kako god ih zvali, ovo jelo je pravi specijalitet za sve gurmane. Ovo jelo Tradicionalno dolazi sa juga Srbije, a pravi se na dva načina, a ovaj recept su ćuftice koje se kuvaju u belom sosu sličnom kao što je bešamel.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 350 g krompira
- 3 čena belog luka
- 2 glavice crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- so, biber
Za preliv:
- 50 g putera
- 3 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 200 g kačkavalja
- 1 kašičica soli
- svež peršun
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno naseckan beli i crni luk, narendani krompr, celo jaji i sve žačinite po ukusu. Sjedinite smesu, pa od nje pravite ćufte i ređajte ih na tanjir. Na dno posude koja može da ide u rernu sipajte polovinu izrendanog kačkavalja, poređajte ćuftice, pa ih prelijte sosom koji ćete napraviti tako što ćete puteru zagrejanom na blagoj vatri dodati brašno, pa uliti mleko i so i kuvati dok se ne zgusne.
Kad sos bude skuvan, prelijte ga preko mesa, pa preko njega poređajte ostatak rendanog kačkavalja. Posudu prekrijte aluminijumskom folijom, pa je stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i ostavite jelo da se krčka pola sata. Pred kraj pečenja foliju skinite da se uhvati korica. Pre služenja pospite sa malo sveže naseckanog peršuna.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)