MEKIKE S NARANDŽOM, NIŠTA UKUSNIJE NISTE PROBALI! Ako imate 1 jaje, vodu i brašno, napravite ovaj ukusni recept, BEZ PEĆI! LAKO I VEOMA MEKANO

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Za ovaj čudesan ukus koristite provereni recept.

MEKIKE S NARANDŽOM, NIŠTA UKUSNIJE NISTE PROBALI! Ako imate 1 jaje, vodu i brašno, napravite ovaj ukusni recept, BEZ PEĆI! LAKO I VEOMA MEKANO
Printscreen/Youtube

Napravljena na ovaj način domaća je, previdnog ukusa, savršene sočnosti i mekoće.

SASTOJCI:

160 ml tople vode

Možda vas zanima:

5g pivskog kvasca

1 jaje

2 kašike šećera

2 kašike ulja

rendane korice pomorandže

aroma narandže

360g brašna

2g praška za pecivo

1/2 kašičice soli

kašičica putera

Kada je gotovo ostavite da se ohladi 2-3 minuta, prelijete nekim filom, sladoledom, džemom i slično.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

džem od šipka

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje

Gastronomija

21:00

25 avgust, 2025

U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

Komentari(0)