RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir

RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Shutterstock

Potrebno je:

1 kockica svežeg kvasca

1 ravna kašičica šećera
1 ravna kašičica soli
200ml mlake vode
200ml hladnog mleka
550g brašna

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Izmrviti kvasac, dodati šećer, so, vodu i mleko pa promešati, dodati malo brašna i ostaviti da kvasac ne nadođe par minuta. Zatim zamesiti testo dodajući brašno, dok se ne dobije glatka masa. Ostaviti testo da malo odstoji i naraste, prekriti posudu krpom.
Kada je nadošlo, premesiti testo na ravnoj površini, dodajući po malo brašna. Kada je testo dobro umešeno, podeliti ga na jufkice, oblikovati po želji i premazati sa malo ulja. Ostaviti ih malo da odstoje, a za to vreme u širu šerpu zagrejati ulje i ubacivati mekike da se prže. Okrenuti kako bi se ispržile sa obe strane.
U ulje je uvek dobro ubaciti 2-3 pasulja, kako ne bi zagorevalo.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici. Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading