RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
Potrebno je:
1 kockica svežeg kvasca
1 ravna kašičica šećera
1 ravna kašičica soli
200ml mlake vode
200ml hladnog mleka
550g brašna
Priprema:
Možda vas zanima:
STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.
ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Možda vas zanima:
STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.
ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Možda vas zanima:
STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.
ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Izmrviti kvasac, dodati šećer, so, vodu i mleko pa promešati, dodati malo brašna i ostaviti da kvasac ne nadođe par minuta. Zatim zamesiti testo dodajući brašno, dok se ne dobije glatka masa. Ostaviti testo da malo odstoji i naraste, prekriti posudu krpom.
Kada je nadošlo, premesiti testo na ravnoj površini, dodajući po malo brašna. Kada je testo dobro umešeno, podeliti ga na jufkice, oblikovati po želji i premazati sa malo ulja. Ostaviti ih malo da odstoje, a za to vreme u širu šerpu zagrejati ulje i ubacivati mekike da se prže. Okrenuti kako bi se ispržile sa obe strane.
U ulje je uvek dobro ubaciti 2-3 pasulja, kako ne bi zagorevalo.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici. Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Komentari(0)