RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir

Potrebno je:
1 kockica svežeg kvasca
1 ravna kašičica šećera
1 ravna kašičica soli
200ml mlake vode
200ml hladnog mleka
550g brašna
Priprema:
Možda vas zanima:

STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.

ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Možda vas zanima:

STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.

ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Možda vas zanima:

STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.

ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Izmrviti kvasac, dodati šećer, so, vodu i mleko pa promešati, dodati malo brašna i ostaviti da kvasac ne nadođe par minuta. Zatim zamesiti testo dodajući brašno, dok se ne dobije glatka masa. Ostaviti testo da malo odstoji i naraste, prekriti posudu krpom.
Kada je nadošlo, premesiti testo na ravnoj površini, dodajući po malo brašna. Kada je testo dobro umešeno, podeliti ga na jufkice, oblikovati po želji i premazati sa malo ulja. Ostaviti ih malo da odstoje, a za to vreme u širu šerpu zagrejati ulje i ubacivati mekike da se prže. Okrenuti kako bi se ispržile sa obe strane.
U ulje je uvek dobro ubaciti 2-3 pasulja, kako ne bi zagorevalo.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici. Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)