RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir

Potrebno je:
1 kockica svežeg kvasca
1 ravna kašičica šećera
1 ravna kašičica soli
200ml mlake vode
200ml hladnog mleka
550g brašna
Priprema:
Možda vas zanima:

STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.

ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Možda vas zanima:

STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.

ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Možda vas zanima:

STARI BAKIN RECEPT ZA MEKIKE, BEZ MLEKA I JAJA: 1 trik čini da budu mekane kao pamuk
Donosimo vam recept za najmekše mekike, bez jaja i mleka, koje će nahraniti čitavu porodicu.

ZOVU IH "LAŽNE", ALI SU BOLJE OD PRAVIH Recept za mekike koje ostavljaju bez teksta
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne.
Izmrviti kvasac, dodati šećer, so, vodu i mleko pa promešati, dodati malo brašna i ostaviti da kvasac ne nadođe par minuta. Zatim zamesiti testo dodajući brašno, dok se ne dobije glatka masa. Ostaviti testo da malo odstoji i naraste, prekriti posudu krpom.
Kada je nadošlo, premesiti testo na ravnoj površini, dodajući po malo brašna. Kada je testo dobro umešeno, podeliti ga na jufkice, oblikovati po želji i premazati sa malo ulja. Ostaviti ih malo da odstoje, a za to vreme u širu šerpu zagrejati ulje i ubacivati mekike da se prže. Okrenuti kako bi se ispržile sa obe strane.
U ulje je uvek dobro ubaciti 2-3 pasulja, kako ne bi zagorevalo.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici. Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)