Najmekše i najvazdušastije MEKIKE bez kvasca: Recept za kojim je odlepilo više od 4 miliona ljudi
Ništa bez starih, dobrih mekika!
Napravite odlične mekike bez kvasca sa sastojcima koje već imate kod kuće.
Sastojci:
350 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
225 ml hladnog mleka
2 ravne kašičice soli
12 ml ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i postepeno sipajte mleko.
Možda vas zanima:
RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Možda vas zanima:
RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Možda vas zanima:
RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Sjedinite smesu, pa sipajte ulje.
Umesite testo i pokrijte, pa ostavite 40 minuta.
Testo zatim premesite, umotajte u providnu foliju, pa ostavite da odmori oko 4-5 sati na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider preko noći.
Razvucite testo prstima ili oklagijom, na 1/2 cm debljine, pa isecite trake.
Zatim uzmite štapić za ražnjiće i malo ga pokvasite.
Pritisnite po sredini svaku traku od testa, a zatim stavite dve trake jednu na drugu i opet pritisnite po sredini.
Pržite u zagrejanom ulju.
Prijatno!
Detalje pripreme pogledajte u sledećem videu:
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Komentari(0)