Najmekše i najvazdušastije MEKIKE bez kvasca: Recept za kojim je odlepilo više od 4 miliona ljudi
Ništa bez starih, dobrih mekika!

Napravite odlične mekike bez kvasca sa sastojcima koje već imate kod kuće.
Sastojci:
350 g brašna
10 g praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
225 ml hladnog mleka
2 ravne kašičice soli
12 ml ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i postepeno sipajte mleko.
Možda vas zanima:

MEKIKE S NARANDŽOM, NIŠTA UKUSNIJE NISTE PROBALI! Ako imate 1 jaje, vodu i brašno, napravite ovaj ukusni recept, BEZ PEĆI! LAKO I VEOMA MEKANO
Za ovaj čudesan ukus koristite provereni recept.

RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
Možda vas zanima:

MEKIKE S NARANDŽOM, NIŠTA UKUSNIJE NISTE PROBALI! Ako imate 1 jaje, vodu i brašno, napravite ovaj ukusni recept, BEZ PEĆI! LAKO I VEOMA MEKANO
Za ovaj čudesan ukus koristite provereni recept.

RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
Možda vas zanima:

MEKIKE S NARANDŽOM, NIŠTA UKUSNIJE NISTE PROBALI! Ako imate 1 jaje, vodu i brašno, napravite ovaj ukusni recept, BEZ PEĆI! LAKO I VEOMA MEKANO
Za ovaj čudesan ukus koristite provereni recept.

RECEPT NAŠIH BAKA Kako da napravite UKUSNE DOMAĆE MEKIKE
Mekike su idealne za doručak uz džem ili sir
Sjedinite smesu, pa sipajte ulje.
Umesite testo i pokrijte, pa ostavite 40 minuta.
Testo zatim premesite, umotajte u providnu foliju, pa ostavite da odmori oko 4-5 sati na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider preko noći.
Razvucite testo prstima ili oklagijom, na 1/2 cm debljine, pa isecite trake.
Zatim uzmite štapić za ražnjiće i malo ga pokvasite.
Pritisnite po sredini svaku traku od testa, a zatim stavite dve trake jednu na drugu i opet pritisnite po sredini.
Pržite u zagrejanom ulju.
Prijatno!
Detalje pripreme pogledajte u sledećem videu:
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Komentari(0)