OSLIĆ IZ RERNE, TAJNA JE U MARINADI Više nikada nećete pržiti ribu u ulju, a nema ni neprijatnog mirisa u domu

Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Verujemo da kad je riba u pitanju, miris koji ostaje posle njene pripreme je najveći problem. Evo kako to zaobići.

OSLIĆ IZ RERNE, TAJNA JE U MARINADI Više nikada nećete pržiti ribu u ulju, a nema ni neprijatnog mirisa u domu
Printscreen/Youtube

Priprema je veoma jednostavna, nema suvišne masnoće, a ni neprijatnog mirisa u stanu. Verujemo da će vam se dopasti ovaj način pripreme oslića.

SASTOJCI:

2kg oslića

Marinada:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1-2 limuna (sok od limuna)
2 kašičice suvog začina
1-2 kašičice soli
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašičica bibera
2 kašičice ljute ili slatke crvene začinske paprike
100ml ulja

PRIPREMA:

Očišćene i izrezane komade uvaljati u marinadu i ostaviti da odstoje 15-20min. Svaki komad ribe uvaljati u kombinaciju brašna (200gr pšeničnog/200gr kukuruznog brašna).

Peći u zagrejanoj rerni na 200c 30min sa jedne i 20min s druge strane.

Pogledajte video recept sa pripremom:

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading