OSLIĆ IZ RERNE, TAJNA JE U MARINADI Više nikada nećete pržiti ribu u ulju, a nema ni neprijatnog mirisa u domu
Verujemo da kad je riba u pitanju, miris koji ostaje posle njene pripreme je najveći problem. Evo kako to zaobići.

Priprema je veoma jednostavna, nema suvišne masnoće, a ni neprijatnog mirisa u stanu. Verujemo da će vam se dopasti ovaj način pripreme oslića.
SASTOJCI:
2kg oslića
Marinada:
Možda vas zanima:

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
1-2 limuna (sok od limuna)
2 kašičice suvog začina
1-2 kašičice soli
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašičica bibera
2 kašičice ljute ili slatke crvene začinske paprike
100ml ulja
PRIPREMA:
Očišćene i izrezane komade uvaljati u marinadu i ostaviti da odstoje 15-20min. Svaki komad ribe uvaljati u kombinaciju brašna (200gr pšeničnog/200gr kukuruznog brašna).
Peći u zagrejanoj rerni na 200c 30min sa jedne i 20min s druge strane.
Pogledajte video recept sa pripremom:
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas
Komentari(0)