OBOŽAVAĆETE IH Domaći recept za medenjake koji se tope u ustima
Obično su se čuvali u metalnoj kutiji, jer su bivali mekši i ukusniji što duže stoje.
Medenjaci su nekada bili omiljena poslatica iz detinjstva, a svaka domaćica je imala svoj tajni recept da baš njeni budu najmekši i najlepši. Obično su se čuvali u metalnoj kutiji, jer su bivali mekši i ukusniji što duže stoje.
Sastojci:
Možda vas zanima:
OBOŽAVAĆETE IH Domaći recept za medenjake koji se tope u ustima
Obično su se čuvali u metalnoj kutiji, jer su bivali mekši i ukusniji što duže stoje.
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:
OBOŽAVAĆETE IH Domaći recept za medenjake koji se tope u ustima
Obično su se čuvali u metalnoj kutiji, jer su bivali mekši i ukusniji što duže stoje.
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:
OBOŽAVAĆETE IH Domaći recept za medenjake koji se tope u ustima
Obično su se čuvali u metalnoj kutiji, jer su bivali mekši i ukusniji što duže stoje.
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
7 kašika meda
7 kašika šećera
2 jajeta
7 kašika mleka
7 kašika ulja
450 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
U činiji pomešajte med i šećer, a zatim dodajte cela jaja. Sve dobro promešajte ručnom mutilicom, a zatim dodajte mleko, ulje i brašno koje ste prethodno pomešali sa sodom bikarbonom. Mešajte dok ne dobijete glatko testo, a potom ga dobro zamesite. Rukama odvajajte loptice željenje veličine, a potom ih ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12 minuta, a potom je isključite i ostavite medenjake unutra još nekih 3-5 minuta. Kada se ohlade po želji ih pospite šećerom u prahu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
Komentari(0)