OBOŽAVAĆETE IH Domaći recept za medenjake koji se tope u ustima

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Obično su se čuvali u metalnoj kutiji, jer su bivali mekši i ukusniji što duže stoje.

medenjaci
Shutterstock

 

Medenjaci su nekada bili omiljena poslatica iz detinjstva, a svaka domaćica je imala svoj tajni recept da baš njeni budu najmekši i najlepši. Obično su se čuvali u metalnoj kutiji, jer su bivali mekši i ukusniji što duže stoje.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

7 kašika meda
7 kašika šećera
2 jajeta
7 kašika mleka
7 kašika ulja
450 g brašna
1 kašičica sode bikarbone

Priprema:

U činiji pomešajte med i šećer, a zatim dodajte cela jaja. Sve dobro promešajte ručnom mutilicom, a zatim dodajte mleko, ulje i brašno koje ste prethodno pomešali sa sodom bikarbonom. Mešajte dok ne dobijete glatko testo, a potom ga dobro zamesite. Rukama odvajajte loptice željenje veličine, a potom ih ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12 minuta, a potom je isključite i ostavite medenjake unutra još nekih 3-5 minuta. Kada se ohlade po želji ih pospite šećerom u prahu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading