DOMAĆA RIBLJA PAŠTETA: Sprema se brzo i lako, a sami odlučite oko jedne stvari (RECEPT)

Jadranko Žugić

15:00

Gastronomija 0

Na potpuno isti način namaz možete pripremiti sa kuvanom piletinom, a možete koristiti i oslić ili losos

DOMAĆA RIBLJA PAŠTETA: Sprema se brzo i lako, a sami odlučite oko jedne stvari (RECEPT)
Shutterstock

Ovo je doručak koji će sve ukućani obožavati, a biće još ukusniji, ako hleb pre stavljanja namaza tostirate.Predstvljamo vam domaću riblju paštetu:

Sastojci:

  • konzerva tunjevine
  • dva kuvana jajeta
  • crveni luk
  • dve kašike majoneza
  • kiseli krastavčići ili kapar
  • biber
  • sok od limuna
  • senf
  • so

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U blender staviti luk i tunjevinu koju ste prethodno iscedili, dve kašike majoneza, so, biber, kašiku senfa, malo limunovog soka. Napraviti kompaktnu smesu i pred kraj kratko dodati dva do tri krastačića ili kapar i dva kuvana jajeta. Mogu ostati i u komadima.

Napomena:

Na potpuno isti način namaz možete pripremiti sa kuvanom piletinom, a možete koristiti i oslić ili losos.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Komentari(0)

Loading