DOMAĆA RIBLJA PAŠTETA: Sprema se brzo i lako, a sami odlučite oko jedne stvari (RECEPT)
Na potpuno isti način namaz možete pripremiti sa kuvanom piletinom, a možete koristiti i oslić ili losos
Ovo je doručak koji će sve ukućani obožavati, a biće još ukusniji, ako hleb pre stavljanja namaza tostirate.Predstvljamo vam domaću riblju paštetu:
Sastojci:
- konzerva tunjevine
- dva kuvana jajeta
- crveni luk
- dve kašike majoneza
- kiseli krastavčići ili kapar
- biber
- sok od limuna
- senf
- so
Priprema:
Možda vas zanima:
Recept za RIBU čiji će vas ukus oduševiti: Spremite je na poseban način
Isprobajte recept za ribu ispečenu u rerni sa puno povrća
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
Možda vas zanima:
Recept za RIBU čiji će vas ukus oduševiti: Spremite je na poseban način
Isprobajte recept za ribu ispečenu u rerni sa puno povrća
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
Možda vas zanima:
Recept za RIBU čiji će vas ukus oduševiti: Spremite je na poseban način
Isprobajte recept za ribu ispečenu u rerni sa puno povrća
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
U blender staviti luk i tunjevinu koju ste prethodno iscedili, dve kašike majoneza, so, biber, kašiku senfa, malo limunovog soka. Napraviti kompaktnu smesu i pred kraj kratko dodati dva do tri krastačića ili kapar i dva kuvana jajeta. Mogu ostati i u komadima.
Napomena:
Na potpuno isti način namaz možete pripremiti sa kuvanom piletinom, a možete koristiti i oslić ili losos.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.
TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.
BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.
Komentari(0)