Recept za RIBU čiji će vas ukus oduševiti: Spremite je na poseban način
Isprobajte recept za ribu ispečenu u rerni sa puno povrća

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za ribu pripremljenu u rerni.
Riba - sastojci:
- riba morska ili pastrmska
- so
- 300 ml ulja
- 1 kašičica mlevene paprike dimljene
- 1 kašika začina za ribu
- malo origana i mlevenog bibera
- 4 čena belog luka
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 veće paprike moze iz zamrzivača
- 1 veći paradajz
Riba - priprema:
Možda vas zanima:

RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.

KOD NAS JE NAJJEFTINIJA, A TOLIKO JE ZDRAVA Ovo je spisak najzdravijih riba, jedna košta samo 300 dinara po kilogramu
Sigurno da ćete se iznenaditi.
Možda vas zanima:

RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.

KOD NAS JE NAJJEFTINIJA, A TOLIKO JE ZDRAVA Ovo je spisak najzdravijih riba, jedna košta samo 300 dinara po kilogramu
Sigurno da ćete se iznenaditi.
Možda vas zanima:

RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.

KOD NAS JE NAJJEFTINIJA, A TOLIKO JE ZDRAVA Ovo je spisak najzdravijih riba, jedna košta samo 300 dinara po kilogramu
Sigurno da ćete se iznenaditi.
U činiju staviti ulje, papriku, začin za ribu, mlevenu papriku, biber, origano, so, pa sve izjednačiti.
Ribu posoliti pa je preliti marinadom i napuniti belim lukom, pa unutra staviti malo marinade. Pokriti folijom i ostaviti bar 1 sat.
Iseći na rezance luk, papriku i paradajz, pa malo posoliti. U trepsiju poređati i umešan luk, papriku i paradajz poređati, pa odozgo staviti ribu, pa preliti sve preko uljem iz marinade.
Peći na 220 stepeni C oko 50 minuta. Fantastično, ukus je neopisivo dobro.

NAJJEDNOSTAVIJI POSNI KOLAČ IZ JUGOSLAVIJE: Džem, cimet i kakao - jeftin, a ukusan (RECEPT)
Najjednostaviji posni kolač sa džemom, cimetom i kakaom iz Jugoslavije koji su sve žene pravile jer je jeftin i ukusan

Vranjanska samsa – kako se pravi kraljica pita juga Srbije
U srcu juga Srbije, u Vranju, rađa se jedno od najmirisnijih jela tradicionalne kuhinje – vranjanska samsa. Hrskava pita punjena sitno seckanim mesom i začinima nije samo ukusno jelo, već i deo identiteta ovog kraja.

NAJJEDNOSTAVNIJI POSNI KOLAČ KOJI MOŽETE SPREMITI: Najsočnije zadovoljstvo sa višnjom koje postoji (MERA NA ŠOLJE)
Recept za posni kolač od višnje koji uspeva svakome

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije
U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.
Komentari(0)