Recept za RIBU čiji će vas ukus oduševiti: Spremite je na poseban način
Isprobajte recept za ribu ispečenu u rerni sa puno povrća

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za ribu pripremljenu u rerni.
Riba - sastojci:
- riba morska ili pastrmska
- so
- 300 ml ulja
- 1 kašičica mlevene paprike dimljene
- 1 kašika začina za ribu
- malo origana i mlevenog bibera
- 4 čena belog luka
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 veće paprike moze iz zamrzivača
- 1 veći paradajz
Možda vas zanima:

RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.

KOD NAS JE NAJJEFTINIJA, A TOLIKO JE ZDRAVA Ovo je spisak najzdravijih riba, jedna košta samo 300 dinara po kilogramu
Sigurno da ćete se iznenaditi.
Riba - priprema:
U činiju staviti ulje, papriku, začin za ribu, mlevenu papriku, biber, origano, so, pa sve izjednačiti.
Ribu posoliti pa je preliti marinadom i napuniti belim lukom, pa unutra staviti malo marinade. Pokriti folijom i ostaviti bar 1 sat.
Iseći na rezance luk, papriku i paradajz, pa malo posoliti. U trepsiju poređati i umešan luk, papriku i paradajz poređati, pa odozgo staviti ribu, pa preliti sve preko uljem iz marinade.
Peći na 220 stepeni C oko 50 minuta. Fantastično, ukus je neopisivo dobro.

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.

Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju
Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.

Zaboravljeni specijalitet iz Homolja: Gulaš od koprive koji su čobanice pravile na ognjištu
Starinski posni recept sa Homoljskih planina vraća se u kuhinje kao zdrava i ukusna zamena za mesna jela.

Seljačko jelo koje se na Balkanu pravi već vekovima: Recept je jedinstven i znali su ga naši stari samo
Priprema se od tankih kora sa bogatim filom, najčešće sa sirom i jajima uz dodatak kajmaka ili pavlake

Znate li šta je bamija? Isprobajte recept za ovo preukusno i zdravo jelo – pravi je melem za creva i probavu
Bamija – savršeno varivo za one koji žele zdrav obrok bez viška kalorija
Komentari(0)