ŠTA DA URADITE KADA VODA KIPI TOKOM KUVANJA? Jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan sastojak
Svi muku mučimo i kuvamo jela koja ne smemo ostaviti bez nadzora jer bi nam svaki čas mogla iskipiti. Postoji mali kuhinjski trik koji olakšava pripremu jela u loncima.

Svakom se barem jednom dogodilo da na sekundu okrene leđa, a voda iz lonca u toj sekundi iskipi na šporet. Umesto da celo vreme stojite kraj šporeta i smanjujete temperaturu, pokušajte sa ovim trikom.
Jedna žena na društvenim mrežama otkrila je odličan način kako da to sprečite, a sve što vam je potrebno jeste –ULJE.
Na TikTok profilu podelila je trik koji je ubrzo skupio dva miliona pregleda i stotine komentara. Trik će spasiti šporet jer će sprečiti prekomerno prelivanje vode. Sve što trebate učiniti jeste da staviti malo jestivog ulja na papirnati ubrus i utrljati ga na unutrašnji rub lonca.
Možda vas zanima:

IMATE GASOVE OD PASULJA? OTKRIVAMO VAM GENIJALAN TRIK: Za ovo znaju samo najiskusnije domaćice
Uradite ovo i stomak Vam se neće nadimati.

Lepinje iz Crne Bare kod Bogatića: Pogače pečene pod peskom i crepuljom
U selu Crna Bara, na obali Drine, žene su nekada svakodnevno mesile tanke lepinje koje su se pekle zakopane u žar, prekrivene peskom i crepuljom. Ova drevna tehnika, danas gotovo zaboravljena, bila je osnova ishrane mačvanske ravnice.
Pratioci su odmah kroz komentare zahvalili za ovaj domišljati trik, a mnogi su napisali i da zaista deluje.
“Svaki dan naučite nešto novo, sviđa mi se ovo i isprobaću”, napisao je jedan korisnik.

“Ovo bi stvarno moglo da funkcioniše", komentarisao je drugi.
Neki su upitali funkcioniše li trik sa bilo kojim uljem, na što je Švan, koja je podelila trik na svome profilu, odgovorio da zaista funkcioniše sa bilo kojim, odnosno i maslinovo, i biljno, i bilo koje drugo ulje, zadržaće vodu i sprečiti da iskipi iz lonca.

Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež

Zapečena kaša iz sela Vina kod Negotina: Doručak od tri sastojka koji hrani dušu
U selima Timočke Krajine, zapečena kaša je nekada bila omiljeni doručak težaka. Pravljena od krompira, crnog luka i kukuruznog brašna, jednostavna je, ali zasitna, i pečena do zlatne hrskavosti u zemljanoj posudi. Danas je gotovo zaboravljena, ali još uvek se sprema u nekoliko domaćinstava u okolini Negotina.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.
Komentari(0)