BRZA I PREUKUSNA Starinska obična pogača

Izvor: Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Vrlo lako se pravi, a mekana je i ukusna, kao pogače naših baka

BRZA I PREUKUSNA Starinska obična pogača
Printscreen/Youtube

Ništa lepše nego spremiti pogaču za porodični obrok, bilo za doručak ili uz ručak, a priprema ove starinske pogače je izuzetno laka:

Brašno pomešati sa sodom bikarbonom i dodati so, po ukusu. Dodavati vodu i mesiti rukom ili mikserom.

Oblikovati pogaču, staviti u tepsiju ibloženu pek papirom, izbockati viljuškom i peći u zagrejanoj rerni na 200' C oko pola sata ili dok blago ne porumeni.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

pamuk pogača Printscreen/ YouTube

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Najlepša je vruća ali i hladna pa čak i sutradan je izuzetno ukusna.

Napomena: Ovakve pogače ukusom i pomalo izradom podsećaju na irski soda hleb za koji ima recepata na internetu, a sledeći put ćemo vam i njih predstaviti.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
 
BONUS VIDEO:
pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Komentari(0)

Loading