BRZA I PREUKUSNA Starinska obična pogača

13:00

Gastronomija 0

Vrlo lako se pravi, a mekana je i ukusna, kao pogače naših baka

BRZA I PREUKUSNA Starinska obična pogača
Printscreen/Youtube

Ništa lepše nego spremiti pogaču za porodični obrok, bilo za doručak ili uz ručak, a priprema ove starinske pogače je izuzetno laka:

Brašno pomešati sa sodom bikarbonom i dodati so, po ukusu. Dodavati vodu i mesiti rukom ili mikserom.

Oblikovati pogaču, staviti u tepsiju ibloženu pek papirom, izbockati viljuškom i peći u zagrejanoj rerni na 200' C oko pola sata ili dok blago ne porumeni.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

pamuk pogača Printscreen/ YouTube

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Najlepša je vruća ali i hladna pa čak i sutradan je izuzetno ukusna.

Napomena: Ovakve pogače ukusom i pomalo izradom podsećaju na irski soda hleb za koji ima recepata na internetu, a sledeći put ćemo vam i njih predstaviti.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
 
BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading