NADALEKO POZNATI RECEPT SA JUGA SRBIJE Da li ste probali tradicionalnu musaku sa sočnim mesom i pohovanim krompirom?
Ako volite musaku i preferiarte starinske recepte, ovo će biti idealna izbor za današnji ručak.

Za pripremu musake je potrebno:
2 g krompira
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
500 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
50 g paradajz koncetrata
3 dl ulja
so i biber
malo muskatnog oraščica
nekoliko listova peršuna
Preliv:
4 jajeta
50 g brašna
1 pavlaka
1 dl mleka
1 dl mineralne vode
Priprema:
Na ulju izdinstati luk, beli luk i u to dodati mleveno meso.
Kada je gotovo dodati so, biber, brašno i začin, nastaviti sa dinstanjem i kada je gotovo dodati paradajz i malo supe i još malo prokuvati.
Zatim dodati malo muskatnog oraščića i ostaviti da se kuva na laganoj temperatauri oko 30 minuta.
Dok se umak kuva, pripremiti krompir. Očistiti ga i oprati pa iseći na jednake deblje kolutove.
Kolutove krompira ispohovati na klasičan način (brašno, jaja, prezle), a zatim u posudu za pečenje na dno složiti jedan deo krompira, zatim staviti meso i preko drugi deo krompira.
U posebnoj posudi umutiti jaja, malo kukuruznog griza, mleko, mineralnu vodu i malo soli. Složenu musaku preliti ovim umakom i staviti da se peče u rernu.
Posle 20 minuta izvaditi musaku i iseći je na kocke. Zatim vratiti u rernu da se još peče oko 20 minuta.
Kada je musaka gotova, posuti je seckanim peršunom i služiti dok je topla, uz kiselo mleko, zelenu salatu sa bosiljkom i maslinovim uljem.
PRIJATNO!

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije
U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama
Komentari(0)