SEČENICA SA SIROM Užitak koji garantuje pune baterije za sledeću radnu nedelju

Lepote Srbije

07:54

Gastronomija 0

Fantastična pita, iako izgleda veoma "profesionalno", priprema ipak nije previše zahtevna. Sve bi trebalo biti gotovo za otprilike jedan sat!

SEČENICA SA SIROM Užitak koji garantuje pune baterije za sledeću radnu nedelju
Printscreen/Youtube

Sastojci:
 

 5 čaša brašna (čaše su od 2dl),

 1/2 kocke kvasca,
 3 kašičice soli,
 masnoća (ulje, mast, maslac...),
 1 dl ulja,
 200 g sira,
 jedna kisela pavlaka,
 voda (može 1 dl jogurta, pa dodavati vode po potrebi)

Priprema:
 

Od brašna, soli, kvasca i vode zamesiti testo srednje tvrdoće. (Šta znači srednja tvrdoća: testo nije tvrdo kao kamen i ne lepi se za ruke.)


Možda vas zanima:

Testo se podeli na 10 delova. Svaki deo premesiti u lopticu, a zatim svaku lopticu razvući oklagijom u krug.

Možda vas zanima:

Po 2 kruga spojiti - jedan namazati uljem ili narendanim margarinom, pa drugi staviti preko njega. Tako se dobije 5 kora. Svaku spojenu koru još dodatno razvući oklagijom na veličinu tepsije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tepsiju veličine 25-28 cm nauljiti. U tepsiju staviti prvu koru, premazati je kiselom pavlakom, a zatim "pobacati" sir. Najbolje da sir bude tvrđi i slan. Zatim se isti postupak ponovi s ostalim korama, s tim da se zadnja ne posipa sirom.


Složenu pitu premazati uljem ili otopljenim margarinom, a zatim je oštrim nožem narezati na kocke. Najbolje da odstoji bar 30 minuta pre pečenja.


Peći oko 30-40 min na 180 °C, odnosno dok ne porumeni.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading