STARINSKE LEDENE KIFLICE Tope se u ustima, a jako jednostavne za napraviti
Ovakvi kolačići su kulinarski evergrin. Kažu da su sve lepše što duže stoje, ali je problem što nestanu za čas.

Sastojci
brašno 3 šolje
šećer 3 kašike
vanilin šećer 1 kesica
prašak za pecivo 1 kesica
so na vrh noža
mleko 1 šolja
domaći pekmez po potrebi
Priprema
U dubljoj posudi izmešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte mast i utrljajte je rukama da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte, šećer, vanil šećer i postepeno dodajte mleko da možete da umesite čvrsto testo. Šolja mleka bi trebala da bude dovoljna, ali ako vam se učini da je testo suvo slobodno dodajte još.
Umešeno testo uvijte u foliju i ostavite preko noći u frižideru da se dobro ohladi, da bude što čvršće i hladno. Testo podelite na pet jufki, svaku razvucite u pravougaonik i isecite 8 kvadrata.
Možda vas zanima:

IZVRSTAN STARINSKI KOLAČ "Damen kapric", jedan od onih jednostavnih, jeftinih kolača
Zaboravljeni, starinski kolač sa prostora Vojvodine.

Starinski recept za urmašice koje vraćaju u detinjstvo! Jednostavno se prave, a uz ovu caku će danima ostati mekane
Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima
Možda vas zanima:

IZVRSTAN STARINSKI KOLAČ "Damen kapric", jedan od onih jednostavnih, jeftinih kolača
Zaboravljeni, starinski kolač sa prostora Vojvodine.

Starinski recept za urmašice koje vraćaju u detinjstvo! Jednostavno se prave, a uz ovu caku će danima ostati mekane
Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima
Možda vas zanima:

IZVRSTAN STARINSKI KOLAČ "Damen kapric", jedan od onih jednostavnih, jeftinih kolača
Zaboravljeni, starinski kolač sa prostora Vojvodine.

Starinski recept za urmašice koje vraćaju u detinjstvo! Jednostavno se prave, a uz ovu caku će danima ostati mekane
Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima
Na svaki stavite po kašičicu pekmeza, presavijte krajeve, pa blago pritisnite i slažite u pleh sa pek papirom. Rernu ugrejte na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta, pazeći da ostanu blede. Kada se malo prohlade uvaljajte kiflice u prah šećer.
Prijatno!
Izvor: blic

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Komentari(0)