STARINSKE LEDENE KIFLICE Tope se u ustima, a jako jednostavne za napraviti

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Ovakvi kolačići su kulinarski evergrin. Kažu da su sve lepše što duže stoje, ali je problem što nestanu za čas.

STARINSKE LEDENE KIFLICE Tope se u ustima, a jako jednostavne za napraviti
Shutterstock

Sastojci 

brašno 3 šolje

mast 1 šolja
šećer 3 kašike
vanilin šećer 1 kesica
prašak za pecivo 1 kesica
so na vrh noža
mleko 1 šolja
domaći pekmez po potrebi

Priprema

U dubljoj posudi izmešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte mast i utrljajte je rukama da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte, šećer, vanil šećer i postepeno dodajte mleko da možete da umesite čvrsto testo. Šolja mleka bi trebala da bude dovoljna, ali ako vam se učini da je testo suvo slobodno dodajte još.

Umešeno testo uvijte u foliju i ostavite preko noći u frižideru da se dobro ohladi, da bude što čvršće i hladno. Testo podelite na pet jufki, svaku razvucite u pravougaonik i isecite 8 kvadrata.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na svaki stavite po kašičicu pekmeza, presavijte krajeve, pa blago pritisnite i slažite u pleh sa pek papirom. Rernu ugrejte na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta, pazeći da ostanu blede. Kada se malo prohlade uvaljajte kiflice u prah šećer.

Prijatno!

Izvor: blic

Komentari(0)

Loading