STARINSKE LEDENE KIFLICE Tope se u ustima, a jako jednostavne za napraviti
Ovakvi kolačići su kulinarski evergrin. Kažu da su sve lepše što duže stoje, ali je problem što nestanu za čas.

Sastojci
brašno 3 šolje
mast 1 šolja
šećer 3 kašike
vanilin šećer 1 kesica
prašak za pecivo 1 kesica
so na vrh noža
mleko 1 šolja
domaći pekmez po potrebi
Priprema
U dubljoj posudi izmešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte mast i utrljajte je rukama da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte, šećer, vanil šećer i postepeno dodajte mleko da možete da umesite čvrsto testo. Šolja mleka bi trebala da bude dovoljna, ali ako vam se učini da je testo suvo slobodno dodajte još.
Umešeno testo uvijte u foliju i ostavite preko noći u frižideru da se dobro ohladi, da bude što čvršće i hladno. Testo podelite na pet jufki, svaku razvucite u pravougaonik i isecite 8 kvadrata.
Možda vas zanima:

IZVRSTAN STARINSKI KOLAČ "Damen kapric", jedan od onih jednostavnih, jeftinih kolača
Zaboravljeni, starinski kolač sa prostora Vojvodine.

VRAĆAJU U DETINJSTVO Starinski medenjaci koji se tope u ustima
Medenjaci su starinski kolači koji svojim mirisom na med i cimet vraćaju u vreme detinjstva, u vreme porodičnih okupljanja i praznika.
Možda vas zanima:

IZVRSTAN STARINSKI KOLAČ "Damen kapric", jedan od onih jednostavnih, jeftinih kolača
Zaboravljeni, starinski kolač sa prostora Vojvodine.

VRAĆAJU U DETINJSTVO Starinski medenjaci koji se tope u ustima
Medenjaci su starinski kolači koji svojim mirisom na med i cimet vraćaju u vreme detinjstva, u vreme porodičnih okupljanja i praznika.
Možda vas zanima:

IZVRSTAN STARINSKI KOLAČ "Damen kapric", jedan od onih jednostavnih, jeftinih kolača
Zaboravljeni, starinski kolač sa prostora Vojvodine.

VRAĆAJU U DETINJSTVO Starinski medenjaci koji se tope u ustima
Medenjaci su starinski kolači koji svojim mirisom na med i cimet vraćaju u vreme detinjstva, u vreme porodičnih okupljanja i praznika.
Na svaki stavite po kašičicu pekmeza, presavijte krajeve, pa blago pritisnite i slažite u pleh sa pek papirom. Rernu ugrejte na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta, pazeći da ostanu blede. Kada se malo prohlade uvaljajte kiflice u prah šećer.
Prijatno!
Izvor: blic

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.
Komentari(0)