STARINSKE LEDENE KIFLICE Tope se u ustima, a jako jednostavne za napraviti
Ovakvi kolačići su kulinarski evergrin. Kažu da su sve lepše što duže stoje, ali je problem što nestanu za čas.
Sastojci
brašno 3 šolje
šećer 3 kašike
vanilin šećer 1 kesica
prašak za pecivo 1 kesica
so na vrh noža
mleko 1 šolja
domaći pekmez po potrebi
Priprema
U dubljoj posudi izmešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte mast i utrljajte je rukama da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte, šećer, vanil šećer i postepeno dodajte mleko da možete da umesite čvrsto testo. Šolja mleka bi trebala da bude dovoljna, ali ako vam se učini da je testo suvo slobodno dodajte još.
Umešeno testo uvijte u foliju i ostavite preko noći u frižideru da se dobro ohladi, da bude što čvršće i hladno. Testo podelite na pet jufki, svaku razvucite u pravougaonik i isecite 8 kvadrata.
Možda vas zanima:
IZVRSTAN STARINSKI KOLAČ "Damen kapric", jedan od onih jednostavnih, jeftinih kolača
Zaboravljeni, starinski kolač sa prostora Vojvodine.
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
Možda vas zanima:
IZVRSTAN STARINSKI KOLAČ "Damen kapric", jedan od onih jednostavnih, jeftinih kolača
Zaboravljeni, starinski kolač sa prostora Vojvodine.
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
Možda vas zanima:
IZVRSTAN STARINSKI KOLAČ "Damen kapric", jedan od onih jednostavnih, jeftinih kolača
Zaboravljeni, starinski kolač sa prostora Vojvodine.
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
Na svaki stavite po kašičicu pekmeza, presavijte krajeve, pa blago pritisnite i slažite u pleh sa pek papirom. Rernu ugrejte na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta, pazeći da ostanu blede. Kada se malo prohlade uvaljajte kiflice u prah šećer.
Prijatno!
Izvor: blic
POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.
TARTUFI Najskuplja jestiva gljiva kojom Srbija ne oskudeva, beli su posebno na ceni, evo koju cifru dostižu
Tartufi u Srbiji nisu retka pojava. Tartuf je najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu, a pored izuzetnog ukusa, čuvena je i po svojim lekovitim svojstvima.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
Komentari(0)