RECEPT ZA BUHTLE SA KREMOM ILI DŽEMOM Omiljena slatka užina u detinjstvu!
Evo kako se pripremaju buhtle.

Buhtle su nekada bile obavezne za večeru ili doručak, bar jednom nedeljno, a prodavale su se i u pekarama. Izdašno, mekano i mirišljavo testo punjeno džemom, pekmezom ili kremom miriše na detinjstvo i najbolje je od svega je to što mogu lako da se spreme.
Potrebno:
300 ml mlakog mleka
10 grama suvog kvasca
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
jedno jaje
2 žumanca
5 kašika šećera
jedan vanilin šećer
100 grama putera sobne temperature
malo soli
rendana korica od limuna ili narandže
oko 700 grama brašna
Još potrebno:
nutela ili pekmez ili džem (za punjenje)
oko 40 grama istopljenog putera za premazivanje testa pre pečenja
Priprema:
U mlako mleko dodati jednu kašiku šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe, oko 5 minuta. Sve ostale sastojke staviti u sud za mešanje i dodati mleko sa kvascem. Umutiti mikserom, delom za testo, nekoliko minuta.
Testo zatim staviti na dasku i još ga malo doraditi ručno, dok ne dobije sjaj. Staviti testo u posudu koja je namazana tankim slojem ulja ili putera i testo takođe malo namazati uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti da se diže na toplom mestu, oko sat vremena.
Naraslo testo podeliti na 20 loptica i malo ih doraditi, lagano. Svaku lopticu malo dlanovima pritisnuti da se dobije krug prečnika oko 9 cm. Na sredinu staviti punjenje, dobro spojiti krajeve testa da punjenje ne iscuri, celu lopticu premazati istopljenim puterom i stavljati u podmazanu duboku tepsiju. Ivica tepsije treba da je najmanje 5 cm.
Buhtle ostaviti oko 20 minuta da još narastu i peći ih oko 35 do 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
Izvor: Noizz Food

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.
Komentari(0)