RECEPT ZA BUHTLE SA KREMOM ILI DŽEMOM Omiljena slatka užina u detinjstvu!
Evo kako se pripremaju buhtle.
Buhtle su nekada bile obavezne za večeru ili doručak, bar jednom nedeljno, a prodavale su se i u pekarama. Izdašno, mekano i mirišljavo testo punjeno džemom, pekmezom ili kremom miriše na detinjstvo i najbolje je od svega je to što mogu lako da se spreme.
Potrebno:
300 ml mlakog mleka
10 grama suvog kvasca
Možda vas zanima:
SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Možda vas zanima:
SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Možda vas zanima:
SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
jedno jaje
2 žumanca
5 kašika šećera
jedan vanilin šećer
100 grama putera sobne temperature
malo soli
rendana korica od limuna ili narandže
oko 700 grama brašna
Još potrebno:
nutela ili pekmez ili džem (za punjenje)
oko 40 grama istopljenog putera za premazivanje testa pre pečenja
Priprema:
U mlako mleko dodati jednu kašiku šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe, oko 5 minuta. Sve ostale sastojke staviti u sud za mešanje i dodati mleko sa kvascem. Umutiti mikserom, delom za testo, nekoliko minuta.
Testo zatim staviti na dasku i još ga malo doraditi ručno, dok ne dobije sjaj. Staviti testo u posudu koja je namazana tankim slojem ulja ili putera i testo takođe malo namazati uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti da se diže na toplom mestu, oko sat vremena.
Naraslo testo podeliti na 20 loptica i malo ih doraditi, lagano. Svaku lopticu malo dlanovima pritisnuti da se dobije krug prečnika oko 9 cm. Na sredinu staviti punjenje, dobro spojiti krajeve testa da punjenje ne iscuri, celu lopticu premazati istopljenim puterom i stavljati u podmazanu duboku tepsiju. Ivica tepsije treba da je najmanje 5 cm.
Buhtle ostaviti oko 20 minuta da još narastu i peći ih oko 35 do 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
Izvor: Noizz Food
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Dodajte ovaj sastojak i ćufte se nikad neće raspasti: Mleveno meso ostaje sočno i savršeno čvrsto
Trik iskusnih domaćica! Zaboravite na hleb i jaja – samo 1 sastojak je „lepak“ za mleveno meso i čuva mu sočnost!
KAO DA JE PRAVILA VAŠA BAKA! Post nikad nije bio ukusniji: Domaće noklice u bogatom paprikašu, TRIK u 1 SASTOJKU
Ovaj bogati paprikaš od povrća i krompira sam po sebi je gust i aromatičan
Srpska gibanica, ona prava: Napravite je ovako i biće vazdušasta, mekana i sočna danima
Zaboravite sve ostale recepte: vaša gibanica biće vazdušasta i sočna, kao da je tek izvađena iz rerne – i to danima!
Komentari(0)