RECEPT ZA BUHTLE SA KREMOM ILI DŽEMOM Omiljena slatka užina u detinjstvu!
Evo kako se pripremaju buhtle.

Buhtle su nekada bile obavezne za večeru ili doručak, bar jednom nedeljno, a prodavale su se i u pekarama. Izdašno, mekano i mirišljavo testo punjeno džemom, pekmezom ili kremom miriše na detinjstvo i najbolje je od svega je to što mogu lako da se spreme.
Potrebno:
300 ml mlakog mleka
10 grama suvog kvasca
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
jedno jaje
2 žumanca
5 kašika šećera
jedan vanilin šećer
100 grama putera sobne temperature
malo soli
rendana korica od limuna ili narandže
oko 700 grama brašna
Još potrebno:
nutela ili pekmez ili džem (za punjenje)
oko 40 grama istopljenog putera za premazivanje testa pre pečenja
Priprema:
U mlako mleko dodati jednu kašiku šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe, oko 5 minuta. Sve ostale sastojke staviti u sud za mešanje i dodati mleko sa kvascem. Umutiti mikserom, delom za testo, nekoliko minuta.
Testo zatim staviti na dasku i još ga malo doraditi ručno, dok ne dobije sjaj. Staviti testo u posudu koja je namazana tankim slojem ulja ili putera i testo takođe malo namazati uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti da se diže na toplom mestu, oko sat vremena.
Naraslo testo podeliti na 20 loptica i malo ih doraditi, lagano. Svaku lopticu malo dlanovima pritisnuti da se dobije krug prečnika oko 9 cm. Na sredinu staviti punjenje, dobro spojiti krajeve testa da punjenje ne iscuri, celu lopticu premazati istopljenim puterom i stavljati u podmazanu duboku tepsiju. Ivica tepsije treba da je najmanje 5 cm.
Buhtle ostaviti oko 20 minuta da još narastu i peći ih oko 35 do 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
Izvor: Noizz Food

TAJNA JE U OVA TRI SASTOJKA: 2 recepta za najsočniji POSNI PREBRANAC
Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta

OVA POSNA MOSKVA TORTA JE TEŠKA 5 KILOGRAMA, A TEK DA VIDITE KOLIKO JE BOGATA: Vraća čak i izgubljeno ČULO UKUSA
Torta je bogata i teška oko 5 kg
Komentari(0)