ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.

Sastojci:
Za testo:
– 200 gr putera(masti)
– 500 gr brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 jaja
– 200 gr šećera
– 150 gr oraha
– 1dl mleka
Za posipanje:
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
– 1 vanili šećer
– 100 gr šećera u prahu
Priprema
U posudu za mešanje stavite jaja i šećer pa umutite mikserom, dodajte omekšalu mast i takođe umutite. Nakon toga dodajte toplo mleko i orahe, sve dobro umutite.
U brašno umešajte prasak za pecivo i dodavajte masi deo po deo pa varjačom mešajte i umesite, fino mekano i nelepljivo testo (ne bi trebalo da utrošite više brašna nego što je navedeno, bolje i da bude mekše testo nego da bude tvrdo, šapice će biti mnogo lepše, prhkije i ukusnije).
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo stavljajte u limene kalupe za šapice ili ako nemate mogu posluziti i silikonski kalupi za praline.
Pecite oko 15 minuta, zavisi od rerne, možda će trebati i malo manje, bitno da fino porumene. Kada su pečene i ohlađene, vadite iz kalupa. Uvaljajte u šećer u prahu sa vanili šećerom.
Izvor: coolinarika.com

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)