ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
Sastojci:
Za testo:
– 200 gr putera(masti)
– 1 prašak za pecivo
– 2 jaja
– 200 gr šećera
– 150 gr oraha
– 1dl mleka
Za posipanje:
Možda vas zanima:
SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
– 1 vanili šećer
– 100 gr šećera u prahu
Priprema
U posudu za mešanje stavite jaja i šećer pa umutite mikserom, dodajte omekšalu mast i takođe umutite. Nakon toga dodajte toplo mleko i orahe, sve dobro umutite.
U brašno umešajte prasak za pecivo i dodavajte masi deo po deo pa varjačom mešajte i umesite, fino mekano i nelepljivo testo (ne bi trebalo da utrošite više brašna nego što je navedeno, bolje i da bude mekše testo nego da bude tvrdo, šapice će biti mnogo lepše, prhkije i ukusnije).
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo stavljajte u limene kalupe za šapice ili ako nemate mogu posluziti i silikonski kalupi za praline.
Pecite oko 15 minuta, zavisi od rerne, možda će trebati i malo manje, bitno da fino porumene. Kada su pečene i ohlađene, vadite iz kalupa. Uvaljajte u šećer u prahu sa vanili šećerom.
Izvor: coolinarika.com
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)