ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.

Sastojci:
Za testo:
– 200 gr putera(masti)
– 500 gr brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 jaja
– 200 gr šećera
– 150 gr oraha
– 1dl mleka
Za posipanje:
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:

SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.

ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
– 1 vanili šećer
– 100 gr šećera u prahu
Priprema
U posudu za mešanje stavite jaja i šećer pa umutite mikserom, dodajte omekšalu mast i takođe umutite. Nakon toga dodajte toplo mleko i orahe, sve dobro umutite.
U brašno umešajte prasak za pecivo i dodavajte masi deo po deo pa varjačom mešajte i umesite, fino mekano i nelepljivo testo (ne bi trebalo da utrošite više brašna nego što je navedeno, bolje i da bude mekše testo nego da bude tvrdo, šapice će biti mnogo lepše, prhkije i ukusnije).
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo stavljajte u limene kalupe za šapice ili ako nemate mogu posluziti i silikonski kalupi za praline.
Pecite oko 15 minuta, zavisi od rerne, možda će trebati i malo manje, bitno da fino porumene. Kada su pečene i ohlađene, vadite iz kalupa. Uvaljajte u šećer u prahu sa vanili šećerom.
Izvor: coolinarika.com

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu
Komentari(0)