SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
Sastojci:
Broj porcija 8
Testo:
340gr glatkog brašna
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Salo
250gr očišćenog svinjskog sala
160gr oštrog brašna
Dodatno
250gr pekmeza od šljiva
Priprema
1. Pripremite sloj od sala
Očišćeno salo pomešajte s brašnom, pa između dva masna papira oblikujte kvadrat i ostavite sa strane dok pripremate testo.
2. Zamesite testo
Kvasac razmrvite pa prelijte toplim mlekom, neka se zapeni. Pomešajte s ostalim sastojcima i zamesite glatko testo.
3. Spojite sa salom
Razvaljajte testo odmah (bez dizanja) pa na sredinu stavite sloj od sala. Preklopite da prekrijete salo i razvaljajte. Ostavite 15 minuta.
Opet razvaljajte i preklopite da dobijete slojeve. Ponovite to, uz dizanje od 15 minuta između valjanja, 4 do 5 puta.
4. Oblikujte
Razvaljajte na pola centimetra debljine i režite kvadrate. Na sredinu svakog stavite kašičicu pekmeza.
Preklopite tako da dobijete kvadrat ili trougao.
5. Pecite
U nauljen ili masnim papirom obložen lim za pečenje stavljajte salenjake i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi koliko su veliki).
Pečene pospite šećerom u prahu.
Izvor: recepti.index
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Komentari(0)