SALENJACI IZ 1916. Priprema je skroz jednostavna, a puniti ih je najbolje domaćim pekmezom od šljiva
Salenjaci po receptu iz 1916. godine.
Sastojci:
Broj porcija 8
Testo:
340gr glatkog brašna
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Možda vas zanima:
ŠAPE SA ORASIMA NA BRZINU Starinski keksići, recept za omiljene sitne kolače
Bakin recept blaga vredan.
ROLAT SA DŽEMOM, STARINSKA POSLASTICA Recept koji svima uspeva!
Domaće, brzo i ukusno.
Salo
160gr oštrog brašna
Dodatno
250gr pekmeza od šljiva
Priprema
1. Pripremite sloj od sala
Očišćeno salo pomešajte s brašnom, pa između dva masna papira oblikujte kvadrat i ostavite sa strane dok pripremate testo.
2. Zamesite testo
Kvasac razmrvite pa prelijte toplim mlekom, neka se zapeni. Pomešajte s ostalim sastojcima i zamesite glatko testo.
3. Spojite sa salom
Razvaljajte testo odmah (bez dizanja) pa na sredinu stavite sloj od sala. Preklopite da prekrijete salo i razvaljajte. Ostavite 15 minuta.
Opet razvaljajte i preklopite da dobijete slojeve. Ponovite to, uz dizanje od 15 minuta između valjanja, 4 do 5 puta.
4. Oblikujte
Razvaljajte na pola centimetra debljine i režite kvadrate. Na sredinu svakog stavite kašičicu pekmeza.
Preklopite tako da dobijete kvadrat ili trougao.
5. Pecite
U nauljen ili masnim papirom obložen lim za pečenje stavljajte salenjake i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi koliko su veliki).
Pečene pospite šećerom u prahu.
Izvor: recepti.index
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)