TRADICIONALNI BAKIN SLATKIŠ Prefinjen miris i ukus oblande sa orasima, keksom i čokoladom
Recept koji morate probati!
Potrebno je:
1 oblanda
1/2 l čokoladnog mleka
Možda vas zanima:
ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
Možda vas zanima:
ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
Možda vas zanima:
ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
300 g šećera
100 g mlevenih oraha
300 g mlevene plazme
100 g čokolade za kuvanje
100 g margarina
Priprema:
U posudu za kuvanje sipajte čokoladno mleko, dodajte šećer, margarin, izlomljenu čokoladu i pustite da vri neki minut.
Zatim dodajte mlevene orahe i mleveni keks i sve zajedno kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu.
Sklonite, malo prohladite, dodajte margarin, sve izmiksajte, pa filujte oblandu. Ostavite je da se dobro ohladi i stegne. Secite na željene komade i poslužite.
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
Komentari(0)