JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...

Sastojci:
Flekice:
250 g brašna
Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

pola glavice kupusa
1 manja glavica crvenog luka
1 kašika svinjske masti
so, biber i malo slatke crvene paprike
ljuta tucana paprika (po ukusu)
Priprema:
Zamesiti testo od brašna, jaja, soli, vode. Brašno dodavati postepeno. Uvek možete naknadno dodavati brašna ako bude bilo potrebe. Ostaviti da odstoji 15-ak minuta.
Za to vreme sitno iseckati kupus. U šerpi zagrejati mast, dodati sitno iseckan luk, propržiti dok ne bude staklast, a zatim dodati i kupus. Posoliti, pobiberiti i doliti malo vode. Dinstati oko 30 minuta, tj. dok ne omekša, uz povremeno mešanje. Ako bude bilo potrebe doliti još vode.
Pobrašnaviti površinu, pa testo razviti što tanje. Rezačem za picu (ili nožem ako nemate) izrezati testo po dužini, a zatim i širini da dobijete male kvadratiće Skuvati flekice u ključaloj vodi u koju dodamo malo ulja i soli.
Flekice su gotove kada isplivaju na površinu. Vaditi rešetkastom kašikom, a zatim ubaciti u kupus i izmešati.
Flekice poslužiti u tanjire i posuti ih sa ljutom tucanom paprikom, po želji.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)