Staro jelo koje obožavaju mnoge generacije: Ovako su ga naši stari spremali, veoma je hranljivo
Ovo jelo se vezuje za pastire pošto je generalno bilo karakteristično za planinske krajeve.

Belmuž je tradicionalno staro srpsko jelo uz koje su uživale generacije i generacije, a najčešće se vezuje za planinske krajeve.
Ovo jelo se vezuje za pastire pošto je generalno bilo karakteristično za planinske krajeve, a recept je jako prost i garantuje da će vam držati sitost. Za pripremu je potrebno izuzetno malo vremena i truda, a ukus može biti očaravajući.
Sastojci:
Sir – mladi punomasni ili kravlji ili ovčiji (bolji je ukus ako se pomeša više vrsta)
Možda vas zanima:

Belmuž – starinski specijalitet iz Istočne Srbije koji obnavlja snagu
Otkrijte ukusni pastirski specijalitet od mladog sira i kukuruznog brašna, koji su naši preci pripremali još pre nekoliko vekova

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje
Možda vas zanima:

Belmuž – starinski specijalitet iz Istočne Srbije koji obnavlja snagu
Otkrijte ukusni pastirski specijalitet od mladog sira i kukuruznog brašna, koji su naši preci pripremali još pre nekoliko vekova

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje
Možda vas zanima:

Belmuž – starinski specijalitet iz Istočne Srbije koji obnavlja snagu
Otkrijte ukusni pastirski specijalitet od mladog sira i kukuruznog brašna, koji su naši preci pripremali još pre nekoliko vekova

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje
Možda vas zanima:

Belmuž – starinski specijalitet iz Istočne Srbije koji obnavlja snagu
Otkrijte ukusni pastirski specijalitet od mladog sira i kukuruznog brašna, koji su naši preci pripremali još pre nekoliko vekova

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje
Možda vas zanima:

Belmuž – starinski specijalitet iz Istočne Srbije koji obnavlja snagu
Otkrijte ukusni pastirski specijalitet od mladog sira i kukuruznog brašna, koji su naši preci pripremali još pre nekoliko vekova

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje
Priprema:
Možda vas zanima:

Belmuž – starinski specijalitet iz Istočne Srbije koji obnavlja snagu
Otkrijte ukusni pastirski specijalitet od mladog sira i kukuruznog brašna, koji su naši preci pripremali još pre nekoliko vekova

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje
Možda vas zanima:

Belmuž – starinski specijalitet iz Istočne Srbije koji obnavlja snagu
Otkrijte ukusni pastirski specijalitet od mladog sira i kukuruznog brašna, koji su naši preci pripremali još pre nekoliko vekova

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje
Prvi isecite sir na komade, a onda ga stavite u jednu malo veću kuhinjsku posudu. Upalite ringlu na 2 ili 3 i lagano ga zagrevajte na niskoj temperaturi. Nikako nemojte pojačavati kako se ne bi desilo da vam sir izgori.
Nakon što se sir otopi, dodajte so i brašno mešajte neko vreme varjačom. Količinu soli odredite po sopstvenom ukusu, kao i u zavisnosti od toga koliko je sam sir slan.

LJUTENICA KAO STVORENA ZA OVU ZIMU! Uz nju ćete sve lakše podneti, recept oko kojeg će se otimati
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.
Komentari(0)