NAJSOČNIJI TRADICIONALNI KOLAČ Male tajne naših baka za najbolji recept!
Za Vas smo pripremili najbolji recet za tradicionalni srpski slatkiš.

Urmašica je orijentalni kolač od testa sa jajima i puterom, po obliku sličan urmi, po kojoj je i dobila ime. Jako je zastupljena na trpezama Srbije.

shutterstock
Sastojci:
2 jaja ; 2 kašike šećera ; 2 dcl ulja ; 2 dcl jogurta ; 1 kesica vanilinog šećera ; 1 kesica praška za pecivo ; 4-5 čaše brašna ; 3 čaše šećera ; 3 čaše vode ; 1/2 limuna.
Priprema:
Prvo napraviti sirup. U posudu staviti šećer i vodu, od kad proključa kuvati 10 minuta. Pred kraj dodati sok od 1/2 limuna. Sirup ostaviti da se hladi. Umutiti 2 jaja sa vanilin šećerom i 2 kašike šećera, dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, so i 2 čaše brašna. Dobro umutiti mikserom. Dodati još 2,5 čaše i rukom zamesiti i izraditi testo.Testo je mekano ne lepi se za ruke. Podeliti testo na 32 loptice. Od loptica napraviti urmašice, staviti u pleh i peći na 200 stepeni 25 – 30 minuta, da lepo požute. Hladnim sirupom preliti tople urmašice. Posle 10 -15 minuta ih prevrnuti da stanu 10 minuta pa ih opet vratiti u prvobitno stanje i ostaviti da urmašice upiju sirup.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.
Komentari(0)