NAJSOČNIJI TRADICIONALNI KOLAČ Male tajne naših baka za najbolji recept!
Za Vas smo pripremili najbolji recet za tradicionalni srpski slatkiš.
Urmašica je orijentalni kolač od testa sa jajima i puterom, po obliku sličan urmi, po kojoj je i dobila ime. Jako je zastupljena na trpezama Srbije.
Sastojci:
2 jaja ; 2 kašike šećera ; 2 dcl ulja ; 2 dcl jogurta ; 1 kesica vanilinog šećera ; 1 kesica praška za pecivo ; 4-5 čaše brašna ; 3 čaše šećera ; 3 čaše vode ; 1/2 limuna.
Priprema:
Prvo napraviti sirup. U posudu staviti šećer i vodu, od kad proključa kuvati 10 minuta. Pred kraj dodati sok od 1/2 limuna. Sirup ostaviti da se hladi. Umutiti 2 jaja sa vanilin šećerom i 2 kašike šećera, dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, so i 2 čaše brašna. Dobro umutiti mikserom. Dodati još 2,5 čaše i rukom zamesiti i izraditi testo.Testo je mekano ne lepi se za ruke. Podeliti testo na 32 loptice. Od loptica napraviti urmašice, staviti u pleh i peći na 200 stepeni 25 – 30 minuta, da lepo požute. Hladnim sirupom preliti tople urmašice. Posle 10 -15 minuta ih prevrnuti da stanu 10 minuta pa ih opet vratiti u prvobitno stanje i ostaviti da urmašice upiju sirup.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
Komentari(0)