Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.

Imamo način da pohovani komad mesa učinimo još hrskavijim, koristeći sastojak koji većinu vremena verovatno imate kod kuće.
Cornflakes ili kukuruzne pahuljice su odličan sastojak koji pohovanom mesu daje posebnu teksturu i ukus, a razlikuje se od običnog prezla. Kora ostaje hrskava dugo, čak i nakon što se meso ohladi. Mesu daje blago slatkast ukus koji ga odlično dopunjuje, a tu je i vizuelni utisak koji daju kornfleks – kora je svetlija i punija.
Ključ uspeha je pravilno mlevenje kukuruznih pahuljica. Možete ga mrviti rukama da dobijete grublju teksturu i dodatnu hrskavost, dok će se usitnjavanjem oklagijom ili blenderom dobiti finija i ujednačenija kora.
Možda vas zanima:

Evo zašto nikad ne smete da bacite koru lubenice! Postoje 4 velika razloga, niko nije imao pojma
Postoji nekoliko načina da se poigrate sa ovom nutritivno bogatom namirnicom.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Možda vas zanima:

Evo zašto nikad ne smete da bacite koru lubenice! Postoje 4 velika razloga, niko nije imao pojma
Postoji nekoliko načina da se poigrate sa ovom nutritivno bogatom namirnicom.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Možda vas zanima:

Evo zašto nikad ne smete da bacite koru lubenice! Postoje 4 velika razloga, niko nije imao pojma
Postoji nekoliko načina da se poigrate sa ovom nutritivno bogatom namirnicom.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Ovaj recept koristi pileće belo meso. Evo šta će vam pored toga biti potrebno:
Sastojci:
- pileća prsa
- so i biber
- kukuruzne pahuljice
- jaja
- brašno
- ulje za prženje
Kako se priprema
Počnite sa pripremom mesa – iseći na male odreske, istući čekićem za meso i začiniti. Odreske umočite u brašno, razmućena jaja i izmrvljene kukuruzne pahuljice. Ovako pohovano meso možete ispeći na ulju ili u rerni, a gotovo je kada porumeni.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.

Recept za letnju boraniju bez mesa! Sveža, ukusana, lagana kao pero, a 1 satojak u njoj će vam baš ZASITITI
Evo jednog letnjeg recepta za boraniju koji je lagan, osvežavajuć i savršen za tople dane – bez zaprške i bez mesa, ali pun ukusa.+

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.
Komentari(0)