Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.

Imamo način da pohovani komad mesa učinimo još hrskavijim, koristeći sastojak koji većinu vremena verovatno imate kod kuće.
Cornflakes ili kukuruzne pahuljice su odličan sastojak koji pohovanom mesu daje posebnu teksturu i ukus, a razlikuje se od običnog prezla. Kora ostaje hrskava dugo, čak i nakon što se meso ohladi. Mesu daje blago slatkast ukus koji ga odlično dopunjuje, a tu je i vizuelni utisak koji daju kornfleks – kora je svetlija i punija.
Ključ uspeha je pravilno mlevenje kukuruznih pahuljica. Možete ga mrviti rukama da dobijete grublju teksturu i dodatnu hrskavost, dok će se usitnjavanjem oklagijom ili blenderom dobiti finija i ujednačenija kora.
Možda vas zanima:

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.

TRADICIONALNI RECEPT ZA NAJUKUSNIJI KAČAMAK: Tajne je u jednom sastojku koji mu daje savršen ukus
Nećete moći da mu odolite
Možda vas zanima:

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.

TRADICIONALNI RECEPT ZA NAJUKUSNIJI KAČAMAK: Tajne je u jednom sastojku koji mu daje savršen ukus
Nećete moći da mu odolite
Možda vas zanima:

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.

TRADICIONALNI RECEPT ZA NAJUKUSNIJI KAČAMAK: Tajne je u jednom sastojku koji mu daje savršen ukus
Nećete moći da mu odolite
Ovaj recept koristi pileće belo meso. Evo šta će vam pored toga biti potrebno:
Sastojci:
- pileća prsa
- so i biber
- kukuruzne pahuljice
- jaja
- brašno
- ulje za prženje
Kako se priprema
Počnite sa pripremom mesa – iseći na male odreske, istući čekićem za meso i začiniti. Odreske umočite u brašno, razmućena jaja i izmrvljene kukuruzne pahuljice. Ovako pohovano meso možete ispeći na ulju ili u rerni, a gotovo je kada porumeni.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna
Komentari(0)