Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Imamo način da pohovani komad mesa učinimo još hrskavijim, koristeći sastojak koji većinu vremena verovatno imate kod kuće.
Cornflakes ili kukuruzne pahuljice su odličan sastojak koji pohovanom mesu daje posebnu teksturu i ukus, a razlikuje se od običnog prezla. Kora ostaje hrskava dugo, čak i nakon što se meso ohladi. Mesu daje blago slatkast ukus koji ga odlično dopunjuje, a tu je i vizuelni utisak koji daju kornfleks – kora je svetlija i punija.
Ključ uspeha je pravilno mlevenje kukuruznih pahuljica. Možete ga mrviti rukama da dobijete grublju teksturu i dodatnu hrskavost, dok će se usitnjavanjem oklagijom ili blenderom dobiti finija i ujednačenija kora.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Ovaj recept koristi pileće belo meso. Evo šta će vam pored toga biti potrebno:
Sastojci:
- pileća prsa
- so i biber
- kukuruzne pahuljice
- jaja
- brašno
- ulje za prženje
Kako se priprema
Počnite sa pripremom mesa – iseći na male odreske, istući čekićem za meso i začiniti. Odreske umočite u brašno, razmućena jaja i izmrvljene kukuruzne pahuljice. Ovako pohovano meso možete ispeći na ulju ili u rerni, a gotovo je kada porumeni.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)