Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane

Izvor: Kiza Rock

11:00

Gastronomija 0

Jednostavna i brza priprema

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 ml paradajz soka
  • 6 čaša vode 
  • maslinovo ulje
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 manja šargarepa
  • pola šolje pirinča
  • so, biber, peršun

Paradajz čorba:

Donosimo vam recept za paradajz čorbu koja se priprema na malo drugačiji način.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Crni luk i šargarepu iseckajte na sitno i propržite na maslinovom ulju. Zatim dodajte paradajz sok i sipajte vodu pa ostavite da provri. Kada počne da vri, dodati šolju pirinča. Kuvati 10-tak minuta, pa dodati začine. Isključiti šporet, poklopiti i ostaviti na toploj ringli. 

(Stvar ukusa)

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Komentari(0)

Loading