Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema

Sastojci:
- 500 ml paradajz soka
- 6 čaša vode
- maslinovo ulje
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 manja šargarepa
- pola šolje pirinča
- so, biber, peršun
Paradajz čorba:
Donosimo vam recept za paradajz čorbu koja se priprema na malo drugačiji način.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.

POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Crni luk i šargarepu iseckajte na sitno i propržite na maslinovom ulju. Zatim dodajte paradajz sok i sipajte vodu pa ostavite da provri. Kada počne da vri, dodati šolju pirinča. Kuvati 10-tak minuta, pa dodati začine. Isključiti šporet, poklopiti i ostaviti na toploj ringli.
(Stvar ukusa)

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)