RECEPT ZA PRAVI SRPSKI BUREK Tajna fenomenalnog tradicionalnog ukusa je u ova 3 sastojka!
Recept za pravi srpski burek jedna od najbolje čuvanih tajna ovih prostora, a mi vam u nastavku prenosimo recept kako da ga napravite.

Sastojci za testo:
1 kg brašna TIP450
Možda vas zanima:

DANI TRADICIONALNOG NIŠKOG DORUČKA-BUREKA Prodaja kreće posle 18h, a cene i više nego povoljne! (FOTO/VIDEO)
Dani bureka održavaju se od 1. do 4. septembra na platou pored Nišave.

POSTOJI ILI "NE POSTOJI BUREK SA SIROM" Natpis kojim se hvali jedan veseli Bošnjak umesto da se svojim neznanjem hvali lokalno u svojoj mahali
Pa da ne bi ni bilo po onoj “čega se budala ponosi, toga se pametan stidi”, evo kratkog uputa za upotrebu bureka.
Možda vas zanima:

DANI TRADICIONALNOG NIŠKOG DORUČKA-BUREKA Prodaja kreće posle 18h, a cene i više nego povoljne! (FOTO/VIDEO)
Dani bureka održavaju se od 1. do 4. septembra na platou pored Nišave.

POSTOJI ILI "NE POSTOJI BUREK SA SIROM" Natpis kojim se hvali jedan veseli Bošnjak umesto da se svojim neznanjem hvali lokalno u svojoj mahali
Pa da ne bi ni bilo po onoj “čega se budala ponosi, toga se pametan stidi”, evo kratkog uputa za upotrebu bureka.
so
mlaka voda
Nakon što je umešeno, testo treba da odstoji u plastičnoj kesi najmanje 20 minuta na toplom, a u frižideru i do 2 dana.
Umesite testo, razvijete ga, a potom premažete uljem ili maslacem.
Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.

shutterstock
Priprema:
Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.
Burek se peče u zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta, a potom 5 minuta na dnu rerne, “da se zapeče”.
Za hrskaviji burek, preliti s malo prokuvane vode. Prijatno!

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež

Zapečena kaša iz sela Vina kod Negotina: Doručak od tri sastojka koji hrani dušu
U selima Timočke Krajine, zapečena kaša je nekada bila omiljeni doručak težaka. Pravljena od krompira, crnog luka i kukuruznog brašna, jednostavna je, ali zasitna, i pečena do zlatne hrskavosti u zemljanoj posudi. Danas je gotovo zaboravljena, ali još uvek se sprema u nekoliko domaćinstava u okolini Negotina.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari(0)