RECEPT ZA PRAVI SRPSKI BUREK Tajna fenomenalnog tradicionalnog ukusa je u ova 3 sastojka!
Recept za pravi srpski burek jedna od najbolje čuvanih tajna ovih prostora, a mi vam u nastavku prenosimo recept kako da ga napravite.

Sastojci za testo:
1 kg brašna TIP450
Možda vas zanima:

DANI TRADICIONALNOG NIŠKOG DORUČKA-BUREKA Prodaja kreće posle 18h, a cene i više nego povoljne! (FOTO/VIDEO)
Dani bureka održavaju se od 1. do 4. septembra na platou pored Nišave.

POSTOJI ILI "NE POSTOJI BUREK SA SIROM" Natpis kojim se hvali jedan veseli Bošnjak umesto da se svojim neznanjem hvali lokalno u svojoj mahali
Pa da ne bi ni bilo po onoj “čega se budala ponosi, toga se pametan stidi”, evo kratkog uputa za upotrebu bureka.
Možda vas zanima:

DANI TRADICIONALNOG NIŠKOG DORUČKA-BUREKA Prodaja kreće posle 18h, a cene i više nego povoljne! (FOTO/VIDEO)
Dani bureka održavaju se od 1. do 4. septembra na platou pored Nišave.

POSTOJI ILI "NE POSTOJI BUREK SA SIROM" Natpis kojim se hvali jedan veseli Bošnjak umesto da se svojim neznanjem hvali lokalno u svojoj mahali
Pa da ne bi ni bilo po onoj “čega se budala ponosi, toga se pametan stidi”, evo kratkog uputa za upotrebu bureka.
so
mlaka voda
Nakon što je umešeno, testo treba da odstoji u plastičnoj kesi najmanje 20 minuta na toplom, a u frižideru i do 2 dana.
Umesite testo, razvijete ga, a potom premažete uljem ili maslacem.
Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.

shutterstock
Priprema:
Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.
Burek se peče u zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta, a potom 5 minuta na dnu rerne, “da se zapeče”.
Za hrskaviji burek, preliti s malo prokuvane vode. Prijatno!

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)