RECEPT ZA PRAVI SRPSKI BUREK Tajna fenomenalnog tradicionalnog ukusa je u ova 3 sastojka!
Recept za pravi srpski burek jedna od najbolje čuvanih tajna ovih prostora, a mi vam u nastavku prenosimo recept kako da ga napravite.

Sastojci za testo:
1 kg brašna TIP450
Možda vas zanima:

DANI TRADICIONALNOG NIŠKOG DORUČKA-BUREKA Prodaja kreće posle 18h, a cene i više nego povoljne! (FOTO/VIDEO)
Dani bureka održavaju se od 1. do 4. septembra na platou pored Nišave.

POSTOJI ILI "NE POSTOJI BUREK SA SIROM" Natpis kojim se hvali jedan veseli Bošnjak umesto da se svojim neznanjem hvali lokalno u svojoj mahali
Pa da ne bi ni bilo po onoj “čega se budala ponosi, toga se pametan stidi”, evo kratkog uputa za upotrebu bureka.
Možda vas zanima:

DANI TRADICIONALNOG NIŠKOG DORUČKA-BUREKA Prodaja kreće posle 18h, a cene i više nego povoljne! (FOTO/VIDEO)
Dani bureka održavaju se od 1. do 4. septembra na platou pored Nišave.

POSTOJI ILI "NE POSTOJI BUREK SA SIROM" Natpis kojim se hvali jedan veseli Bošnjak umesto da se svojim neznanjem hvali lokalno u svojoj mahali
Pa da ne bi ni bilo po onoj “čega se budala ponosi, toga se pametan stidi”, evo kratkog uputa za upotrebu bureka.
so
mlaka voda
Nakon što je umešeno, testo treba da odstoji u plastičnoj kesi najmanje 20 minuta na toplom, a u frižideru i do 2 dana.
Umesite testo, razvijete ga, a potom premažete uljem ili maslacem.
Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.

shutterstock
Priprema:
Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.
Burek se peče u zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta, a potom 5 minuta na dnu rerne, “da se zapeče”.
Za hrskaviji burek, preliti s malo prokuvane vode. Prijatno!

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Komentari(0)