RECEPT ZA PRAVI SRPSKI BUREK Tajna fenomenalnog tradicionalnog ukusa je u ova 3 sastojka!

Jelena Vamović

16:42

Gastronomija 0

Recept za pravi srpski burek jedna od najbolje čuvanih tajna ovih prostora, a mi vam u nastavku prenosimo recept kako da ga napravite.

RECEPT ZA PRAVI SRPSKI BUREK Tajna fenomenalnog tradicionalnog ukusa je u ova 3 sastojka!
shutterstock

 

Sastojci za testo:

1 kg brašna TIP450

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

so

mlaka voda

Nakon što je umešeno, testo treba da odstoji u plastičnoj kesi najmanje 20 minuta na toplom, a u frižideru i do 2 dana.

Umesite testo, razvijete ga, a potom premažete uljem ili maslacem.

Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.

shutterstock

 

Priprema:

Pitice umotati, a potom premazati uljem ili maslacem.

Burek se peče u zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta, a potom 5 minuta na dnu rerne, “da se zapeče”.

Za hrskaviji burek, preliti s malo prokuvane vode. Prijatno!

 

Komentari(0)

Loading