DANI TRADICIONALNOG NIŠKOG DORUČKA-BUREKA Prodaja kreće posle 18h, a cene i više nego povoljne! (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

Dani bureka održavaju se od 1. do 4. septembra na platou pored Nišave.

burek sa mesom
Shutterstock/burek s mesom

Unija pekara Niša organizuje dane posvećene tradicionalnom niškom doručku – bureku. Budući da se radi o specijalitetu koji se odomaćio širom Balkana, učesnici ovog događaja su burek majstori ne samo iz Srbije i Niša, već i iz Bugarske, Grčke i Makedonije. 

Na platou ispred Oficirskog doma svoje bureke i specijalitete predstaviće 6 niških pekara i jedna iz Bugarske, dok je otvaranje zakazano za 20 časova.

DANI TRADICIONALNOG NIŠKOG DORUČKA-BUREKA Prodaja kreće posle 18h, a cene i više nego povoljne! (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Burek
 

Prema najavama organizatora, Buregdžijadu će pratiti i bogat kulturno umetnički program, kako bi se svi prisutni zabavili.

Našoj publici nudićemo sve folklore, sve zabavljače iz ovih krajeva, tamburaši iz Doljevca, Ćosa iz Doljevca, biće nekoliko svrljiških ansambala, kulturno umetničkih društava, biće rokera i mnogo šarenolikog programa - kažu organizatori

Manifestacije će svakoga dana počinjati od 19 sati dečijim programom, dok će od 20 do 23 sata za publiku biti zaduženi nešto ozbiljniji zabavljači. Ipak, pored svega toga, organizatori najviše obećavaju dobar i svež burek u raznim varijantama.

Tajna je i kakvih će sve bureka biti, ono što znamo je da će biti burek sa sirom, mesom, pica-burek, od spanaća, ali i burek sa nadevom od piletine, sa kulenom i šunkom, sa pečenicom i kačkavaljem - najavljuju organizatori

Za sve posetioce pripremljen je i slatki program.

Manifestaciju organizuje Unija pekara, uz podršku Grada i Turističke organizacije Niš.

Kako stići od Beograda do Niša pogledajte na sledećoj mapi:

 

Izvor: juznevesti

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

šešir

Kad imam dobar šešir sve mi dobro stoji: Jedinstvena izložba u Čačku, nekada se bez njih nije izlazilo iz kuće i predstavljali su statusni simbol a danas ih retko ko nosi

Manifestacije

13:00

26 februar, 2024

U građanskoj kulturu šešir je oduvek predstavljao statusni simbol, a nekadašnje čačanske dame su govorile „Kada imam dobar šešir sve mi lepo stoji”. U GalerijI Etnološkog muzeja - Hadžića kući otvara se Izložba kolekcije šešira iz perioda dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka iz etnološke zbirke Narodnog muzeja i trajaće do 22. aprila.

Komentari(0)

Loading