DANI TRADICIONALNOG NIŠKOG DORUČKA-BUREKA Prodaja kreće posle 18h, a cene i više nego povoljne! (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

Dani bureka održavaju se od 1. do 4. septembra na platou pored Nišave.

DANI TRADICIONALNOG NIŠKOG DORUČKA-BUREKA Prodaja kreće posle 18h, a cene i više nego povoljne! (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/burek s mesom

Unija pekara Niša organizuje dane posvećene tradicionalnom niškom doručku – bureku. Budući da se radi o specijalitetu koji se odomaćio širom Balkana, učesnici ovog događaja su burek majstori ne samo iz Srbije i Niša, već i iz Bugarske, Grčke i Makedonije. 

Na platou ispred Oficirskog doma svoje bureke i specijalitete predstaviće 6 niških pekara i jedna iz Bugarske, dok je otvaranje zakazano za 20 časova.

Shutterstock/Burek
 

Prema najavama organizatora, Buregdžijadu će pratiti i bogat kulturno umetnički program, kako bi se svi prisutni zabavili.

Našoj publici nudićemo sve folklore, sve zabavljače iz ovih krajeva, tamburaši iz Doljevca, Ćosa iz Doljevca, biće nekoliko svrljiških ansambala, kulturno umetničkih društava, biće rokera i mnogo šarenolikog programa - kažu organizatori

Manifestacije će svakoga dana počinjati od 19 sati dečijim programom, dok će od 20 do 23 sata za publiku biti zaduženi nešto ozbiljniji zabavljači. Ipak, pored svega toga, organizatori najviše obećavaju dobar i svež burek u raznim varijantama.

Tajna je i kakvih će sve bureka biti, ono što znamo je da će biti burek sa sirom, mesom, pica-burek, od spanaća, ali i burek sa nadevom od piletine, sa kulenom i šunkom, sa pečenicom i kačkavaljem - najavljuju organizatori

Za sve posetioce pripremljen je i slatki program.

Manifestaciju organizuje Unija pekara, uz podršku Grada i Turističke organizacije Niš.

Kako stići od Beograda do Niša pogledajte na sledećoj mapi:

 

Izvor: juznevesti

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari(0)

Loading