Odlična ideja za današnji ručak za sve one koji poste: Hranljive i ukusne ćufte kakve do sada niste probali
Još jedan omiljeni recept koji će vas oduševiti posebno u danima posta
Odličan predlog za slavsku, posnu trpezu.
Predstavljamo vam recept za svetogorske ćuftice od pasulja, koje se brzo i lako pripremaju. Recept je kao što smo pomenuli sa Svete Gore, jelo je posno, tako da može biti veoma dobar izbor u predstojećim danima posta.
Sastojci:
700 g belog pasulja
Možda vas zanima:
Ako postite obavezno napravite kolač: Najbolji recept za posno medeno srce je pred vama, ukusno i mekano kao duša
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:
Ako postite obavezno napravite kolač: Najbolji recept za posno medeno srce je pred vama, ukusno i mekano kao duša
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:
Ako postite obavezno napravite kolač: Najbolji recept za posno medeno srce je pred vama, ukusno i mekano kao duša
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:
Ako postite obavezno napravite kolač: Najbolji recept za posno medeno srce je pred vama, ukusno i mekano kao duša
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Skuvani pasulj na tihoj temperaturi ocedite od višak tečnosti pa ispasirajte.
Dodajte:
1 glavicu belog luka
1 vezu peršuna
1-2 kašike začinske crvene paprike, biber, so, suvi začin
4 kašike prezle
Pravite kuglice (veličine po svom izboru). Izdinstajte 4 veća struka praziluka, pa po prženom luku poređajte ćuftice.
Sto mililitara ulja zagrejte, dodajte 1 kašiku začinske crvene paprike pa prelite preko ćuftica, prenosi Srbija Danas.
Peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta.
POSNO JELO Recept za riblju čorbu, najukusniju koju ste jeli
Ova riblja čorba je bogata začinima i zato ima poseban ukus.
Najbrže posne kiflice koje ostaju mekane danima: Ukusne, izdašne, a recept mogu i početnici da savladaju
Ako ste krenuli da postite Božićni post ove kiflice mogu da budu odličan izbor za doručak ili večeru
POSNE VANILICE Dajemo vam najbolji recept da se svi u kući zaslade!
Starinski kolači čija popularnost ne prolazi.
Brzo, jednostavno i ukusno: Recept za staru manastirsku pitu prepunu ukusa, a spremanu na vodi
Donosimo vam najbolji recept za posnu pitu na vodi, koja je veoma izdašna i sočna.
Ako postite obavezno napravite kolač: Najbolji recept za posno medeno srce je pred vama, ukusno i mekano kao duša
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave
Komentari(0)