OVO JE RECEPT ZA NAJMEKŠE TESTO Tradicionalne buhtle sa džemom, i to posne!
Slatko pecivo koje se može jesti za doručak ili kao poslastica.

Sastojci:
850 g brašna
150 ml ulja
1 kvasac
500 ml vode
1 kašičica soli
4 kašičice šećera
Džem od kajsija
Šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Staviti u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostaviti 15 minuta da se aktivira. Dodati preostalu vodu, ulje, so i izmešati. Polako dodavati brašno da se zamesi meko testo. Testo ostaviti da stoji 30 minuta. Premesiti ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvući oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i seći kocke. Na svaku kocku staviti kašičicu džema i formirati lopticu. Ređati ih jednu do druge u pouljen pleh i premazati sa malo margarina. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, posuti ih šećerom u prahu.
Prijatno!
(Trpeza)

Ne znate šta da spremite za ručak? Složenac od zapečenih tikvica je brzo, jeftino, zasitno i fantastičnog ukusa
Tražite brz, jednostavan i ukusan ručak? Ove neodoljive zapečene tikvice sa sirom su pravi izbor, naročito u danima kada nemate ideju šta da spremite, a želite nešto hranljivo i aromatično.

"Leto u tegli" je hit koji morate da probate: Recept za najukusniju zimsku salatu koja puca od vitamina i preukusna je
Upravo sada, dok sezona još traje, postavljamo temelje budućih gastronomski užitaka, onih tegli koje će vas, usred zime, podsećati na sunce, zrele paradajze i hrskanje svežeg krastavca.

Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.
Komentari(0)