OVO JE RECEPT ZA NAJMEKŠE TESTO Tradicionalne buhtle sa džemom, i to posne!

17:00

Gastronomija 0

Slatko pecivo koje se može jesti za doručak ili kao poslastica.

buhtle
Shutterstock

Sastojci:

850 g brašna

150 ml ulja

1 kvasac

500 ml vode

1 kašičica soli

4 kašičice šećera

Džem od kajsija

Šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:

Staviti u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostaviti 15 minuta da se aktivira. Dodati preostalu vodu, ulje, so i izmešati. Polako dodavati brašno da se zamesi meko testo. Testo ostaviti da stoji 30 minuta. Premesiti ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvući oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i seći kocke. Na svaku kocku staviti kašičicu džema i formirati lopticu. Ređati ih jednu do druge u pouljen pleh i premazati sa malo margarina. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, posuti ih šećerom u prahu.

Prijatno!

(Trpeza)

Komentari(0)

Loading