Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke

U staroj Jugoslaviji često su na trepezama bile poslastice koje se spremaju brzo, lako i bez mnogo skupih sastojaka. Kako je svaka kuća imala svoja jaja, dovoljno je bilo da imate mleko, šećer i eto ukusnog dezerta.
Jedan od njih definitivno je bio i koh, danas pomalo zaboravljen kolač, koji možete spremiti veoma brzo, a njegov ukus je takav da će vas odmah podsetiti na one bezbižne dane, kad je najvažnije bilo družiti se, igrati napolju.
Potrebno je za koru:
8 jaja
Možda vas zanima:


Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Možda vas zanima:


Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Možda vas zanima:


Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Možda vas zanima:


Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Možda vas zanima:


Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Možda vas zanima:


Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Priprema:
Možda vas zanima:


Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Možda vas zanima:


Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i brašno. Sve lepo sjediniti. Peći koru oko pola sata na 220 stepeni (možda i duže u zavisnosti od šporeta)
Za preliv:
2 l mleka
10 kašika šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Prokuvati mleko sa šećerom i vanilinim šećerom i preko vruće kore preliti vruć preliv. Ostaviti da upije nekoliko sati, a onda uživati u ovom savršenom starinskom kolaču.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)