Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina

Naše majke i bake u prošlosti su najčešće pripremale brze poslastice koje nisu zahtevale komplikovanu pripremu ili gomilu sastojaka, a takav je bio i danas pomalo zaboravljeni jugoslovenski kolač, čija su glavna zvezda – zdrave jabuke.
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina prošlog veka.
Sastojci za biskvit:
Možda vas zanima:

Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke

KOLAČ OD JABUKA "TRI ŠOLJICE" Lagano i jednostavno, gotov u tren oka (VIDEO)
Nemate li ideju što napraviti za desert, a baš vam se jede slatko, isprobajte ovaj kolač od jabuka.
Možda vas zanima:

Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke

KOLAČ OD JABUKA "TRI ŠOLJICE" Lagano i jednostavno, gotov u tren oka (VIDEO)
Nemate li ideju što napraviti za desert, a baš vam se jede slatko, isprobajte ovaj kolač od jabuka.
Možda vas zanima:

Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke

KOLAČ OD JABUKA "TRI ŠOLJICE" Lagano i jednostavno, gotov u tren oka (VIDEO)
Nemate li ideju što napraviti za desert, a baš vam se jede slatko, isprobajte ovaj kolač od jabuka.
4 jaja
160 g brašna
160 g šećera
1 prašak za pecivo
60 ml tople vode
60 ml ulja
Sastojci za krem:
1 kg jabuka
1 l vode ili soka od jabuka (ako želite jači ukus)
200 grama šećera (100 grama, ako koristite sok od jabuka)
3 pudinga od vanile
cimet po želji
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite belanca s prstohvatom soli u čvrsti sneg. Odvojena žumanca pomešajte sa uljem, vodom, brašnom i praškom za pecivo. Mikserom na najmanjoj brzini kratko pomešajte ove dve smese.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, izlijte u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, i koru pecite oko 25 minuta.
Jabuke oljuštite, očistite i iseckajte na kocke. Prelijte sa 8 dl vode, dodajte šećer (ostavite tri kašike šećera sa strane), cimet po želji i kuvajte 15-20 minuta na laganoj vatri dok jabuke u potpunosti ne omekšaju.
Izmešajte 3 pudinga i ostavljeni šećer, pa umutite s 2 dl vode. Skinite jabuke s vatre i umutite puding. Vratite na vatru i ostavite da ključa 3-4 minuta. Odmah prelijte po ohlađenom biskvitu. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider da odstoji dva sata.
Kada se kolač ohladi umutite slatku pavlaku i šlag i premažite ga. Ostavite kolač da odstoji pre služenja.

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.
Komentari(0)