Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina
Naše majke i bake u prošlosti su najčešće pripremale brze poslastice koje nisu zahtevale komplikovanu pripremu ili gomilu sastojaka, a takav je bio i danas pomalo zaboravljeni jugoslovenski kolač, čija su glavna zvezda – zdrave jabuke.
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina prošlog veka.
Sastojci za biskvit:
Možda vas zanima:
Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke
KOLAČ OD JABUKA "TRI ŠOLJICE" Lagano i jednostavno, gotov u tren oka (VIDEO)
Nemate li ideju što napraviti za desert, a baš vam se jede slatko, isprobajte ovaj kolač od jabuka.
Možda vas zanima:
Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke
KOLAČ OD JABUKA "TRI ŠOLJICE" Lagano i jednostavno, gotov u tren oka (VIDEO)
Nemate li ideju što napraviti za desert, a baš vam se jede slatko, isprobajte ovaj kolač od jabuka.
Možda vas zanima:
Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke
KOLAČ OD JABUKA "TRI ŠOLJICE" Lagano i jednostavno, gotov u tren oka (VIDEO)
Nemate li ideju što napraviti za desert, a baš vam se jede slatko, isprobajte ovaj kolač od jabuka.
4 jaja
160 g brašna
160 g šećera
1 prašak za pecivo
60 ml tople vode
60 ml ulja
Sastojci za krem:
1 kg jabuka
1 l vode ili soka od jabuka (ako želite jači ukus)
200 grama šećera (100 grama, ako koristite sok od jabuka)
3 pudinga od vanile
cimet po želji
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite belanca s prstohvatom soli u čvrsti sneg. Odvojena žumanca pomešajte sa uljem, vodom, brašnom i praškom za pecivo. Mikserom na najmanjoj brzini kratko pomešajte ove dve smese.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, izlijte u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, i koru pecite oko 25 minuta.
Jabuke oljuštite, očistite i iseckajte na kocke. Prelijte sa 8 dl vode, dodajte šećer (ostavite tri kašike šećera sa strane), cimet po želji i kuvajte 15-20 minuta na laganoj vatri dok jabuke u potpunosti ne omekšaju.
Izmešajte 3 pudinga i ostavljeni šećer, pa umutite s 2 dl vode. Skinite jabuke s vatre i umutite puding. Vratite na vatru i ostavite da ključa 3-4 minuta. Odmah prelijte po ohlađenom biskvitu. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider da odstoji dva sata.
Kada se kolač ohladi umutite slatku pavlaku i šlag i premažite ga. Ostavite kolač da odstoji pre služenja.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)