SAMO ZA GURMANE Pasulj sa kiselim kupusom i slaninom, savršenstvo bez mane!
Pravo zimsko jelo, odlično za porodični ručak.

Sastojci:
300 g pasulja
200 g kiselog kupusa
200 g suve slanine
1 par dimljenih kobasica
2 crna luka
1 šargarepa
1 kašika seckanog peršuna
3 čena belog luka
2 krompira
1 kašika mlevene paprike
Za zapršku:
70 ml ulja
3 kašike brašna
Priprema:
Pasulj potopite preko noći, pa skuvajte. Kiseli kupus isperite. Na ulju izdinstajte iseckan luk sa slaninicom isečenom na kockice i kobasicama na kolutove. Dodajte iseckane beli luk i peršun, dinstajte još minut. Dodajte seckani kupus, kolutove šargarepe, kockice krompira. Nalijte vodom i kuvajte pola sata. Dodajte kuvani pasulj, mlevenu papriku i krčkajte još 20 minuta. Pred kraj napravite zapršku tako što ćete na ulju propržiti brašno i dodajte jelu dok vri. Kuvajte još 2-3 minuta.
Prijatno!
(Trpeza)

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu
Komentari(0)