SAMO ZA GURMANE Pasulj sa kiselim kupusom i slaninom, savršenstvo bez mane!

17:00

Gastronomija 0

Pravo zimsko jelo, odlično za porodični ručak.

pasulj sa kupusom i slaninom
Shutterstock

Sastojci:

300 g pasulja

200 g kiselog kupusa

200 g suve slanine

1 par dimljenih kobasica

2 crna luka

1 šargarepa

1 kašika seckanog peršuna

3 čena belog luka

2 krompira

1 kašika mlevene paprike

Za zapršku:

70 ml ulja

3 kašike brašna

Priprema:

Pasulj potopite preko noći, pa skuvajte. Kiseli kupus isperite. Na ulju izdinstajte iseckan luk sa slaninicom isečenom na kockice i kobasicama na kolutove. Dodajte iseckane beli luk i peršun, dinstajte još minut. Dodajte seckani kupus, kolutove šargarepe, kockice krompira. Nalijte vodom i kuvajte pola sata. Dodajte kuvani pasulj, mlevenu papriku i krčkajte još 20 minuta. Pred kraj napravite zapršku tako što ćete na ulju propržiti brašno i dodajte jelu dok vri. Kuvajte još 2-3 minuta.

Prijatno!

(Trpeza)

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading