Kako napraviti pravi srpski ajvar: Tajna receptura koja se prenosi generacijama
Ajvar je nezaobilazni deo srpske kuhinje, ali recepti mogu da variraju od domaćinstva do domaćinstva. Saznajte kako napraviti pravi, domaći ajvar kao naše bake!

Svaka jesen u Srbiji obeležena je mirisom pečenih paprika, a pravljenje ajvara je prava umetnost. Iako postoji mnogo recepata, pravi domaći ajvar zahteva nekoliko ključnih sastojaka i koraka. Prvo, odabir pravih paprika je najvažniji. Idealne su one koje su mesnate i slatke, poput crvene rog paprike.
Nakon pečenja, paprike se moraju pažljivo očistiti, a zatim kuvati na laganoj vatri. Neki dodaju beli luk, dok drugi preferiraju čisti ajvar bez dodatnih začina. Važno je konstantno mešanje kako bi se dobila kremasta tekstura. Pravi ajvar se kuva satima, ali trud se isplati kada zima dođe i izvadite teglu domaćeg ajvara.
Ako želite da impresionirate svoje goste, sledite ovaj tradicionalni recept i budite sigurni da će svi tražiti još.
Možda vas zanima:

NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas

TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
Možda vas zanima:

NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas

TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu
Komentari(0)