Kako napraviti pravi srpski ajvar: Tajna receptura koja se prenosi generacijama
Ajvar je nezaobilazni deo srpske kuhinje, ali recepti mogu da variraju od domaćinstva do domaćinstva. Saznajte kako napraviti pravi, domaći ajvar kao naše bake!
Svaka jesen u Srbiji obeležena je mirisom pečenih paprika, a pravljenje ajvara je prava umetnost. Iako postoji mnogo recepata, pravi domaći ajvar zahteva nekoliko ključnih sastojaka i koraka. Prvo, odabir pravih paprika je najvažniji. Idealne su one koje su mesnate i slatke, poput crvene rog paprike.
Nakon pečenja, paprike se moraju pažljivo očistiti, a zatim kuvati na laganoj vatri. Neki dodaju beli luk, dok drugi preferiraju čisti ajvar bez dodatnih začina. Važno je konstantno mešanje kako bi se dobila kremasta tekstura. Pravi ajvar se kuva satima, ali trud se isplati kada zima dođe i izvadite teglu domaćeg ajvara.
Ako želite da impresionirate svoje goste, sledite ovaj tradicionalni recept i budite sigurni da će svi tražiti još.
Možda vas zanima:
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
AJVAR SA PLAVIM PATLIDŽANOM: Obnovite gradivo za pripremu zimnice
Da li ste nekada pripremali ajvar na ovaj način?
Možda vas zanima:
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
AJVAR SA PLAVIM PATLIDŽANOM: Obnovite gradivo za pripremu zimnice
Da li ste nekada pripremali ajvar na ovaj način?
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
Komentari(0)