Kako napraviti pravi srpski ajvar: Tajna receptura koja se prenosi generacijama
Ajvar je nezaobilazni deo srpske kuhinje, ali recepti mogu da variraju od domaćinstva do domaćinstva. Saznajte kako napraviti pravi, domaći ajvar kao naše bake!

Svaka jesen u Srbiji obeležena je mirisom pečenih paprika, a pravljenje ajvara je prava umetnost. Iako postoji mnogo recepata, pravi domaći ajvar zahteva nekoliko ključnih sastojaka i koraka. Prvo, odabir pravih paprika je najvažniji. Idealne su one koje su mesnate i slatke, poput crvene rog paprike.
Nakon pečenja, paprike se moraju pažljivo očistiti, a zatim kuvati na laganoj vatri. Neki dodaju beli luk, dok drugi preferiraju čisti ajvar bez dodatnih začina. Važno je konstantno mešanje kako bi se dobila kremasta tekstura. Pravi ajvar se kuva satima, ali trud se isplati kada zima dođe i izvadite teglu domaćeg ajvara.
Ako želite da impresionirate svoje goste, sledite ovaj tradicionalni recept i budite sigurni da će svi tražiti još.
Možda vas zanima:

Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena

Srpkinja iz Subotice otkrila tajni sastojak za AJVAR! Nećete verovati šta se stavlja, to dodajemo čak i u...
Sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.
Možda vas zanima:

Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena

Srpkinja iz Subotice otkrila tajni sastojak za AJVAR! Nećete verovati šta se stavlja, to dodajemo čak i u...
Sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.
Komentari(0)