LISNATI PUŽIĆI SA SUVIM GROŽĐEM Savršeno slatko pecivo za sve prilike
Ako tražite jednostavan recept za desert koji će očarati vaše ukućane i goste, lisnati pužići sa suvim grožđem su pravi izbor.

Bilo da ih pripremate za doručak, užinu ili slatkiš uz kafu, ovi pužići su uvek dobrodošli na stolu. Jednostavni za pripremu, a bogati ukusom – idealni su za svaku priliku.
Sastojci:
1 svež kvasac
250 ml mleka
200 g suvog grožđa
100 g putera
5 šolja brašna
1 šolja (od 200 ml) vode
1/2 šolje ulja
3 kašike šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
U mlako mleko stavite malo šećera i kvasac. Kad nadođe, zamesite testo sa brašnom, vodom, uljem i preostalim šećerom i ostavite na toplom jedan sat da nadođe. Premesite testo i podelite na dva dela. Svaki deo rastanjite u pravougaonik debljine pola centimetra, premažite rastopljenim puterom i stavite preko mešavinu vanilin šećera i suvog grožđa. Zarolajte testo kao rolat i isecite na parčiće debljine 2 cm. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i svaki premažite rastopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta, tj. dok ne dobiju smeđu boju.
(Trpeza)

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.
Komentari(0)