PERJANICA STARINSKIH KOLAČA Bakini tašci s pekmezom su vazdušaste knedle bogate filom
Starinski recept iz bakine sveščice koji se čuvaju za buduće generacije i stvaranje novih uspomena.
Ovaj starinski recept podseća na jednostavnost i radost koju su nekada donosili domaći kolači. Tašci s pekmezom su poslastica iz bakine kuhinje, mekani i ispunjeni slatkim filom koji budi nostalgične uspomene. Svaki zalogaj vraća nas u dane kada su se kolači pravili polako, s puno pažnje i ljubavi.
Tašci s pekmezom
Sastojci:
500 gr glatkog brašna
1 prstohvat soli
1 jaje
2 dl mlake vode
Za fil:
pekmez od kajsija ili šljiva
Priprema:
Od navednih sastojaka zamesite tvrđe testo. Ostavite ga da odstoji oko pola sata do sat vremena. Razvaljajte ga zatim oklagijom što tanje možete. Oštrim nožem secite kvadrate. U jedan kraj stavite pekmez od kajsija, a drugim ga preklopite. Dobro stisnite ivice a možete pritisnuti i zupcima viljuške. Tako napravljene taške spuštajte u vodu koja je provrela, jednu po jednu. Kad tašci isplivaju na površinu, gotovi su. Pospite ih uprženom prezlom i šećerom.
Prijatno!
(Trpeza)
PRAVO IZ BAKINE SVESKE Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao pamuk!
Savršene kiflice koje možete praviti i sa kremom.
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Ovo je giros na užički način: Ere osmislile poseban specijalitet, evo o čemu je reč
Da u gradu na Đetinji caruju masne kalorije potvrđeno je još od davnina, kada se kao omiljeni doručak kod Užičana ustalila komplet lepinja.
Komentari(0)