OD STAROG HLEBA NAPRAVITE SLATKIŠ Sočna pita sa suvim voćem, gotova za 5 minuta!
Neverovatno ukusna poslastica od starog hleba, inenadićete se koliko se lako pravi a svi ukućani će je obožavati.

Slatka pita
Sastojci:
500 g starog hleba
300 ml mleka
100 g suvog grožđa
100 g seckanih oraha ili pečenih badema
200 ml slatke pavlake
3 jaja
5 kašika šećera
1 kesica cimeta
Voće za ukrašavanje, borovnice ili neko drugo
Priprema:
Hleb isecite na kriške. Pomešajte suvo grožđe, orahe/lešnike , šećer i cimet. Poređajte jedan red kriški na dno pleha, prelijte s pola količine mleka, rasporedite pola mešavine oraha i suvog grožđa. Odozgo opet red hleba, prelijte ostatkom mleka i rasporedite preostalu mešavinu sa suvim grožđem. Ostavite 15-20 minuta da hleb upije mleko. Umutite jaja i sjedinite sa slatkom pavlakom pa prelijte pitu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok se odozgo ne zapeče. Ohlađen kolač ukrasite seckanim bademima, suvim grožđem ili nekim drugim voćem, na primer borovnicama.
Prijatno!
(Trpeza)

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!
Komentari(0)