SNAŽNA PORUKA IZ VELIKE SRPSKE SVETINJE Hristos je došao da preuredi ljudski život, da život uzdigne iznad smrti, da ubriše suze sa ljudskih očiju!

J. K.

14:12

Aktuelno 0

Povodom Vaskrsa Episkop mileševski Atanasije uputio je poruku pravoslavnim hrišćanima i čestitao praznik Vaskrsenja Hristovoga.

SNAŽNA PORUKA IZ VELIKE SRPSKE SVETINJE Hristos je došao da preuredi ljudski život, da život uzdigne iznad smrti, da ubriše suze sa ljudskih očiju!
Foto: Rina

 

Celome čovečanstvu čestitam na učešću u proslavljenju ovog najznačajnijeg događaja u istoriji – Hristovog ustajanja iz mrtvih – naveo je vladika Atanasije.

"Hristos je došao da preuredi ljudski život, da uspostavi zakon ljubavi, dobrote, da život uzdigne iznad smrti, da ubriše suze sa ljudskih očiju. On je došao da ispuni ono što su nagovestili proroci, da u NJamu pobedi pravda, zakon ljubavi i dobrote. I on, takav, u kome svet ima jedinu šansu, poslan je u smrt. Svet koji u zlu leži hteo je da ga skrajni, šaljući ga u grob, ali On je ustao. I On će pravdu i istinu dovesti do pobede. Šta je to najvažnije, na šta je On skrenuo pažnju, čega se najviše treba držati, zapisali su Jevanđelisti. Gospod je propovedao ljubav, ali najviše je o ljubavi govorio pred svoje stradanje. Ostavio je zapovest o ljubavi kao Svoje najvažnije zaveštanje", navodi se Vaskršnjoj poslanici vladike Atanasija.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On dodaje da kada slavimo Vaskrs, kao najveći praznik, pozvani smo da sve zajedno sagledamo, sva ta događanja, kako Gospoda Hrista odbacuju prvaci NJegovog naroda, kako mnogi koji su ga pratili odustaju od NJega kada On ide u smrt.

"Mi slavimo Hristovo Vaskrsenje, Hristovu pobedu nad smrću, ali nekako, kao da ne želimo da Hrista pratimo, da učestvujemo sa NJime u podvigu. On nas poziva da putujemo sa NJime, da ga pratimo u podvigu. Treba da razumemo da je potrebno i naše učešće u tom delu ljubavi, dobrote, podviga. Verujući u NJega i imajući ljubavi prema NJemu, i prema svemu što je NJegovo, postajemo saborni sa NJime, jedinstveni, da je NJegov put i naš put. Treba da idemo celim Hristovim putem, poručio je, između ostalog, Episkop Atanasije u svojoj Vaskršnjoj poruci vernom narodu Božijem".

Komentari(0)

Loading