VELIKA LJUBAV DUGA 45 GODINA Dragan i Milena su se upoznali na snimanju filma, a venčanje im je bilo urnebesno, evo zašto

Lepote Srbije

17:00

Zanimljivosti 0

Milena Dravić i Dragan Nikolić bili su jedan od najslavnijih parova srpske kinematografije.

Dragan Nikolić Milena Dravić
Printscreen/Youtube

Njihova velika ljubav  počela je na snimanju filma “Horoskop” 1969. godine, kada su se upoznali. Milena je tada već bila istaknuta glumica, dok je Nikoliću to bio tek četvrti film.

Njihovo venčanje održano je u pauzi za ručak tokom snimanja novogodišnjeg TV filma “Kako su se volele dve budale”. Tražili su još sat vremena u pauzi snimanja, otišli opštinu Vračar i venčali se.

- Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića “Kako su se volele dve budale”. Kad nam je reditelj Aca Đorđević dao slobodno vreme za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Tako je bilo, venčali smo smo se u pauzi za ručak - ispričala je jednom prilikom Milena.

Kuma im je bila Seka Sablić.

- Na putu do Opštine pridružila nam se Seka Sablić. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići - rekla je Milena jednom prilikom.

- Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo - opisala je Milena taj dan.

Dragan Nikolić je jednom izjavio: "Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video ili neka devojka iz mesta koju poznajem celi život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla se ponašati kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja."

U braku su bili čak 45 godina. Bračnu sreću prekinula je Draganova bolest od koje je i preminuo 11. maja 2016. godine. Mileni je Gagin odlazak izuzetno teško pao. Izgubila je partnera, prijatelja i životnog suputnika. Ovaj par ostao je upamćen kao simbol velike ljubavi kojoj mnogi teže. Milena Dravić otišla u zagrljaj svom Draganu 14. oktobra 2018. godine u beogradskoj bolnici, gde je danima bila na lečenju.

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/zanimljivosti/vesti/90252/jugoslovenska-ljubavna-prica-ona-je-bila-najlepsa-dama-beograda-on-do-usiju-zaljubljen-u-nju/vest

Komentari(0)

Loading