Preporodiće i uvelo cveće: 1 namirnica je eliksir za biljke, pravo čudo za prihranu!

Od jedne namirnice napravite odličnu prihranu za biljke – vaše cveće će dobiti dodatne vitamine i minerale na prirodan način!

cveće
Shutterstock

Tokom proleća važno je da dodatno prihranimo i negujemo sobne biljke. Stručnjaci preporučuju da je važno presaditi biljke koje su prerasle saksiju, ali i dodati novu zemlju svim biljkama nakon zime.

Ako imate cveće koje voli jače sunce i može da se iznese napolje, onda ih iznesite u dvorište ili terasu sa prvim lepim danima proleća.

Kada je reč o prihrani, ne morate kupovati sredstva puna hemikalija, već biljke možete nahraniti prirodnim sastojcima koje već imate u kući.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Skoro svima je poznato da je talog od kafe odlična prihrana i da štiti od štetočina, ali malo je poznato koliko vam u negovanju cveća može pomoći jedna namirnica – banana!

Banana je bogata vitaminima B grupe, vitaminom C, E i beta karotenom. Od minerala izuzetno je bogata kalijumom, a sadrži i magnezijum, kalcijum, fosfor, fluor i cink.

Sledeći put kada budete jeli bananu sačuvajte koru, jer osim što možete napraviti odličnu prihranu za biljke, smanjićete i nivo otpada.

Kako da napravite super prihranu od banana?

Uzmite 5 kora od banane i makazama iscepkajte na sitne delove, pa stavite u teglu od litar i popunite do vrha teglu vodom. Teglu poklopite i ostavite da odstoji na tamnom mestu 3 dana.

Dobićete braon tečnost koju treba da procedite uz pomoć levka, a zatim sa dobijenom tečnom prihranom zalivajte biljke jednom nedeljno.

Vaše biljke će na prirodan način dobiti dodatne minerale i vitamine.

Krstarica

Tagovi:

Komentari(0)

Loading