Preporodiće i uvelo cveće: 1 namirnica je eliksir za biljke, pravo čudo za prihranu!

Od jedne namirnice napravite odličnu prihranu za biljke – vaše cveće će dobiti dodatne vitamine i minerale na prirodan način!

cveće
Shutterstock

Tokom proleća važno je da dodatno prihranimo i negujemo sobne biljke. Stručnjaci preporučuju da je važno presaditi biljke koje su prerasle saksiju, ali i dodati novu zemlju svim biljkama nakon zime.

Ako imate cveće koje voli jače sunce i može da se iznese napolje, onda ih iznesite u dvorište ili terasu sa prvim lepim danima proleća.

Kada je reč o prihrani, ne morate kupovati sredstva puna hemikalija, već biljke možete nahraniti prirodnim sastojcima koje već imate u kući.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Skoro svima je poznato da je talog od kafe odlična prihrana i da štiti od štetočina, ali malo je poznato koliko vam u negovanju cveća može pomoći jedna namirnica – banana!

Banana je bogata vitaminima B grupe, vitaminom C, E i beta karotenom. Od minerala izuzetno je bogata kalijumom, a sadrži i magnezijum, kalcijum, fosfor, fluor i cink.

Sledeći put kada budete jeli bananu sačuvajte koru, jer osim što možete napraviti odličnu prihranu za biljke, smanjićete i nivo otpada.

Kako da napravite super prihranu od banana?

Uzmite 5 kora od banane i makazama iscepkajte na sitne delove, pa stavite u teglu od litar i popunite do vrha teglu vodom. Teglu poklopite i ostavite da odstoji na tamnom mestu 3 dana.

Dobićete braon tečnost koju treba da procedite uz pomoć levka, a zatim sa dobijenom tečnom prihranom zalivajte biljke jednom nedeljno.

Vaše biljke će na prirodan način dobiti dodatne minerale i vitamine.

Krstarica

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading