Ne bacajte vodu u kojoj su se kuvala JAJA: Ona vam može poslužiti kao prirodno đubrivo za biljke
Može vam biti jako korisna za održavanje biljaka u domu ili na terasi

Voda nakon kuhanja jaja je prirodno đubrivo za vaše biljke, pa je mnogo korisnije da ih njome zalivate, pre nego što biste je bacili.
Svako domaćinstvo ima svoje trikove kojima se služi prilikom održavanja biljaka domu ali i na terasi. Bilo da se radi o usavršavanju recepta za đubrivo ili korišćenju bibera za sprečavanje štetnih bubica, svako ima svoj tajni trik.
Ako tražite nešto novo da dodate u ugajanju biljaka, voda u kojoj su se kuvala jaja može biti sjajna za vaše biljke. Voda u kojoj kuvamo hranu najčešće završi u odvodu, kao kad kuvamo testeninu, jaja itd. Međutim, vodu nakon kuvanja jaja ne bi trebalo da bacite, jer je izuzetno korisna.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Ljuska jajeta tokom kuvanja u vodi oslobađa minerale koji mogu biti od koristi vašim biljkama. Posebno je bogata kalcijumom– ljuske jajeta sadrže oko 380 mg kalcijuma po gramu, a nešto od toga se ispire u vodu.
Voda nakon kuhanja jaja je prirodno đubrivo za vaše biljke, pa je mnogo korisnije da ih njome zalivate, pre nego što biste je bacili.
Svako domaćinstvo ima svoje trikove kojima se služi prilikom održavanja biljaka domu ali i na terasi. Bilo da se radi o usavršavanju recepta za đubrivo ili korišćenju bibera za sprečavanje štetnih bubica, svako ima svoj tajni trik.
Ako tražite nešto novo da dodate u ugajanju biljaka, voda u kojoj su se kuvala jaja može biti sjajna za vaše biljke. Voda u kojoj kuvamo hranu najčešće završi u odvodu, kao kad kuvamo testeninu, jaja itd. Međutim, vodu nakon kuvanja jaja ne bi trebalo da bacite, jer je izuzetno korisna.
LJuska jajeta tokom kuvanja u vodi oslobađa minerale koji mogu biti od koristi vašim biljkama. Posebno je bogata kalcijumom– ljuske jajeta sadrže oko 380 mg kalcijuma po gramu, a nešto od toga se ispire u vodu.
Kalcijum ima višestroku koristi za biljke, kao na primer, povećava otpornost na bolesti, jača ćelijske zidove, aktivira enzime itd. Iako je nedostatak kalcijuma u prirodi retkost, nije sasvim isključen.
Pokazatelj nedostaka kalcijuma na biljkama su sledeći: "izgoreli" vrhovi listova, žutilo lišća, usporen rast i razne deformacije.
Kalcijum takođe pomaže u održavanju neutralne pH vrednosti zemlje, osiguravajući tako idealno okruženje za apsorpciju svih hranljivih sastojaka koje su biljkama potrebne.
Vodom nakon kuvanja jaja, osim što možete zalivati sobno bilje, vrlo je korisna i za biljke u vašoj bašti.

KOME IDE BAKŠIŠ NA KASI: Kad čujete, prestaćete da ga dajete
Ako blagajnik ipak uzme višak novca sa sobom, mogu ga optužiti za dve stvari.

Ovo je perje zlata vredno: Mujo iz Novog Pazara čuva najskuplje kokoške na svetu, kod njih je sve crno – i oko, i hober i meso (FOTO)
U miru svoje vikendice kraj Novog Pazara, Mujo Lađar vodi neobičan, ali strastven život uz retku i egzotičnu vrstu živine – ćemani (ayam cemani) kokoške, poznate kao „crna čuda iz Indonezije“. Ovaj penzioner posvetio je slobodno vreme najskupljim i najegzotičnijim kokoškama na svetu.

Tajna u šoljici: kako se iz kafe čita sudbina
Nekada, a ponegde i danas, domaća kafa nije bila samo piće koje ugreje i razbudi. Ona je bila povod za okupljanje, razgovor i – gatanje. Gledanje u šolju bilo je omiljeno među ženama, naročito na selima, posle ručka ili u dugim zimskim večerima, kada bi se oko stola okupilo društvo željno i priče i malo mistike.

Najkontroverzniji srpski vladar oženio monahinju: Milutin navukao bes sopstvenog naroda, a onda se umešala i crkva
Kralj Stefan Uroš II Milutin ušao je u istoriju i po braku sa monahinjom Jelisavetom Arpad, ćerkom ugarskog kralja. Ovaj skandal izazvao je osudu Crkve i ostao jedinstven u srpskoj istoriji.

Kopito bez rane, konj bez mane-priča o potkivačima, čuvarima snage konja
U nekadašnjoj Srbiji, kada su konji bili glavno prevozno sredstvo, snaga vojske, oruđe u polju i saputnici u svakodnevnom životu, postojala je posebna vrsta majstora – potkivači. Njihova veština bila je dragocena, jer od dobrog potkivanja zavisilo je zdravlje kopita, a time i sposobnost konja da izdrži duga putovanja, teške terete ili vojničke pohode.
Komentari(0)