Ne bacajte vodu u kojoj su se kuvala JAJA: Ona vam može poslužiti kao prirodno đubrivo za biljke
Može vam biti jako korisna za održavanje biljaka u domu ili na terasi

Voda nakon kuhanja jaja je prirodno đubrivo za vaše biljke, pa je mnogo korisnije da ih njome zalivate, pre nego što biste je bacili.
Svako domaćinstvo ima svoje trikove kojima se služi prilikom održavanja biljaka domu ali i na terasi. Bilo da se radi o usavršavanju recepta za đubrivo ili korišćenju bibera za sprečavanje štetnih bubica, svako ima svoj tajni trik.
Ako tražite nešto novo da dodate u ugajanju biljaka, voda u kojoj su se kuvala jaja može biti sjajna za vaše biljke. Voda u kojoj kuvamo hranu najčešće završi u odvodu, kao kad kuvamo testeninu, jaja itd. Međutim, vodu nakon kuvanja jaja ne bi trebalo da bacite, jer je izuzetno korisna.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Možda vas zanima:

Jaja se ne čuvaju u vratima frižidera: Stručnjak otkriva pravo mesto za njih
Jaja su nezabilazna namirnica u svakom domaćinstvu i sastavni deo su mnogih jela, ali treba misliti i o njihovoj ispravnosti, te je važno kako ih odlažemo. Ukoliko ih posle kupovine stavimo u vrata frižidera, stručnjak će odmah reći da grešimo, jer stalno zatvaranje i otvaranje frižidera zapravo stvara idelano okruženje za bakterije, a samim tim i brže se kvare.

ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Ljuska jajeta tokom kuvanja u vodi oslobađa minerale koji mogu biti od koristi vašim biljkama. Posebno je bogata kalcijumom– ljuske jajeta sadrže oko 380 mg kalcijuma po gramu, a nešto od toga se ispire u vodu.
Voda nakon kuhanja jaja je prirodno đubrivo za vaše biljke, pa je mnogo korisnije da ih njome zalivate, pre nego što biste je bacili.
Svako domaćinstvo ima svoje trikove kojima se služi prilikom održavanja biljaka domu ali i na terasi. Bilo da se radi o usavršavanju recepta za đubrivo ili korišćenju bibera za sprečavanje štetnih bubica, svako ima svoj tajni trik.
Ako tražite nešto novo da dodate u ugajanju biljaka, voda u kojoj su se kuvala jaja može biti sjajna za vaše biljke. Voda u kojoj kuvamo hranu najčešće završi u odvodu, kao kad kuvamo testeninu, jaja itd. Međutim, vodu nakon kuvanja jaja ne bi trebalo da bacite, jer je izuzetno korisna.
LJuska jajeta tokom kuvanja u vodi oslobađa minerale koji mogu biti od koristi vašim biljkama. Posebno je bogata kalcijumom– ljuske jajeta sadrže oko 380 mg kalcijuma po gramu, a nešto od toga se ispire u vodu.
Kalcijum ima višestroku koristi za biljke, kao na primer, povećava otpornost na bolesti, jača ćelijske zidove, aktivira enzime itd. Iako je nedostatak kalcijuma u prirodi retkost, nije sasvim isključen.
Pokazatelj nedostaka kalcijuma na biljkama su sledeći: "izgoreli" vrhovi listova, žutilo lišća, usporen rast i razne deformacije.
Kalcijum takođe pomaže u održavanju neutralne pH vrednosti zemlje, osiguravajući tako idealno okruženje za apsorpciju svih hranljivih sastojaka koje su biljkama potrebne.
Vodom nakon kuvanja jaja, osim što možete zalivati sobno bilje, vrlo je korisna i za biljke u vašoj bašti.

NISU SVE ISTE: Važno je odakle pijete vodu
Nisu sve vode iste, a klinički dijetetičar otkriva koju bi trebalo da izbegavate.

DOK SU DRUGI NARODI JELI PRSTIMA, SRBIMA JE VINO CEVIMA TEKLO DO DVOROVA: Naš najstariji vinovod datira iz vremena ovog vladara
Krajem 2022. godine u medijima je isplivao podatak koji je decenijama već poznat stručnoj javnosti, ali se nažalost o tome uvek malo govorilo, a još manje istraživalo.

U Beogradu prodaju za čak 500 dinara, pune tezge ove biljke! Domaćice misle da je korov pa čupaju i bace, ali...
Ova nežna, ali izuzetno otporna biljka, poreklom iz Azije, dugo je bila potcenjena

Tesla je iznenađujuće precizno opisao šta nas sve čeka u 2035. godini: Pogledajte šta je predvideo
Pogledajte šta je sve predvideo.

NEDELJOM SE RAĐAJU GOSPODA: Šta dan rođenja govori o vama?
U našem narodu postoji verovanje da dan rođenja može da odredi karakteristike osobe, čak i mnoge naše izreke imaju utemeljenje u danima u sedmici.
Komentari(0)