U JEDNOJ OD NAJPOZNATIJIH BANJA U SRBIJI NOĆENJE SAMO 15 EVRA! Na dva sata vožnje od Beograda, a opevana i u pesmi

Lepote Srbije

19:00

Turizam 0

Niška Banja je jedno od najpopularnijih odmarališta u Srbiji. Jedna je od najstarijih banja koju Srbi vrlo rado posećuju.

U JEDNOJ OD NAJPOZNATIJIH BANJA U SRBIJI NOĆENJE SAMO 15 EVRA! Na dva sata vožnje od Beograda, a opevana i u pesmi
vikipedija/Niška banja

Cene noćenja u ovoj banji nisu visoke, čak odličan apartman može da se nađe po vrlo pristojnoj ceni.

U Niškoj Banji noćenje za 15 evra

Niška Banja je gradsko naselje koje pripada opštini Niš. Pored Banje Koviljače, Niška Banja spada u jednu od dve najrazvijenije banje u Srbiji. U proseku ostvari peko 100.000 noćenja godišnje.

Ono što sve posetioce posebno obraduje jesu lekovita svojstva ove banje. Prirodni lekoviti fakori, umereno-kontinentalna klima, prirodno lekovito blato i termomineralne vode... Turizam je u Niškoj Banji poprilično razvijen, tako da turista ne manjka tokom cele godine. Ono što je olakšavajuća okolnost jeste, da se banja nalazi na svega 9 kilometara od Niša, a od Beograda 250 kilometara.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Cene smeštaja u Niškoj Banji

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Banjski turizam je izuzetno razvijen u ovoj južnoj banji, što se vidi i po bogatoj ponudi smeštaja. Mogu se naći sobe i apartmani u privatnim kućama, vilama, pansionima, a privatni smeštaj u Niškoj Banji je kategorije 2, 3 ili 4 zvezdice. Pristojan smeštaj trenutno može da se nađe po veoma niskoj ceni. Prosečna cena noćenja u apartmanu je 10 evra po osobi, dok sa doručkom košta 5 evra više. Od Niša je udaljena svega 9 kilometara, a od Beograda 250, pa je potrebno oko dva i po sata vožnje auto-putem.

Prema trenutno aktuelnim cenama u banjama u Srbiji, prenoćište u ovoj se može naći za 20 evra, i to za dve osobe, odnosno 10 evra po osobi. Ovaj smeštaj se nalazi u blizini centra Niške Banje, ima panoramski pogled, a gostima je na raspolaganju i kuhinja, vrt i veliko dvorište.

Druge ponude apartmana za dve osobe takođe su u ovom cenovnom rangu, a na cenu ne utiče mnogo opremljenost imajući u vidu da se i oni najluksuzniji sa najnovijim nameštajem izdaju za istu cifru.

Postoje i varijante od 40 evra (2.344 do 4.688 dinara), koliko iznosi cena smeštaja u jednom objektu koji ima 6 dvokrevetnih soba i dva kompletno opremljena apartmana čiji je kapacitet 4 do 5 gostiju.

Cena noćenja se ovde kreće od 20 evra za dvokrevetnu sobu, do 40 evra za apartman. Objekat je renoviran 2022. i ima svoj parking, što je turistima od velikog značaja kada planiraju put po banjama u Srbiji.

U Niškoj Banji noćenje u apartmanu za dve osobe košta 20 evra

Ipak malo veći apartmani koji mogu da ugoste 3 i više osoba kreću se oko 30 evra a oni koji mogu da prime i 5 osoba idu preko 60 evra. Jedan takav nalazi se u blizini Niške Banje, a prema opisu oglasa i priloženim fotografijama vidi se da su sobe opremljene bračnim krevetima i da je sav nameštaj potpuno nov. Posetiocima se nudi na raspolaganje i dvorište i besplatno parking mesto tokom boravka.

U luksuznijim vilama u Niškoj Banji apartmani se kreću oko 35 i 50 evra za dve osobe a u ovu cenu vrlo često uključen je doručak i korišćenje otvorenog bazena sa hidrauličnom masažom, kao i spa centar sa pratećim programom.

Atrakcije u okolini Niške Banje

Pored Instituta, Niška Banja ima biblioteku, umetničku galeriju, Letnju pozornicu i Centar za kulturu koji u toku leta postaju mesta brojnih događaja objedinjenih u manifestaciji “Kulturno leto u Niškoj Banji”.

Grad Niš i okolina se mogu pohvaliti brojnim atrakcijama prirode, kao i kulturno-istorijskim lokalitetima. Nezaobilazna je poseta Ćele-kuli, jedinstvenom spomeniku iz vremena Prvog srpskog ustanka, kao i brdu Čegar. Rimski tragovi u ovom delu Srbije su vrlo značajni, te u tom kontekstu treba obići Medijanu.

Gosti mogu posetiti još i Jelašinačku i Sićevačku klisuru, na 5 kilometara od banje. Moguće je posetiti i Bojanine vode, izletište na Suvoj planini, zatim obići manastir Sićevo, manastir Svete Petke i manastir Sveti Pantelejmon.

(Blic)

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading