Nenad i njegov sin ostali na porodičnom imanju i bave se vinogradarstvom: Deset tona grožđa prve klase prodali su ove godine
Rod i kvalitet - odlični, a cena solidna
Rod i kvalitet - odlični, a cena solidna
Grožđe bi trebalo temeljno oprati
Nažalost, u poslednjih petnaestak godina nepravedno je zapostavljena, čak i na smederevskom području gde je godinama bila vodeća sorta.
Berba grožđa završena je za ovu godinu, a voćari srpske Toskane ovih dana imaju pune ruke posla.
Suvo grožđe je odličan izvor energije. Ima dvostruko više antioksidansa od svežeg grožđa. Po tradiciji se suši na suncu, ali može i pomoću vode, da se veštački dehidrira.
Da je tačna narodna poslovica: "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane" dokazuje ovaj grozd.
Napravite domaće slatko od grožđa po starinskom bakinom receptu.
Gotovo da nema srednjovekovne povelje koja ne pominje vinogradarstvo i vinarstvo, a činjenica koja potvrđuje da i Srbija ima dugu tradiciju vinogradarstva je kvalitet pojedinih domaćih sorti.
Srpska vina postaju sve prepoznatljivija na evropskom i svetskom tržištu, a iz godine u godinu višestruko se povećavaju hektari pod vinogradima.
Sve je više mladih koji se odlučuju da nastave tradiciju svojih predaka i da se bave vinogradarstvom.