KOMŠINICE ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Samo četiri sastojka vam treba za ovu poslasticu! (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Napravite domaće slatko od grožđa po starinskom bakinom receptu.

KOMŠINICE ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Samo četiri sastojka vam treba za ovu poslasticu! (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/Slatko od grožđa

Nekada jutro nije moglo da se zamisli bez šoljice kafe i kašičice domaćeg slatka. Slatko od belog grožđa pravile su nekada naše bake i prenosile recept sa kolena na koleno, a za pripremu vam treba samo 4 sastojka. Ulepšajte svako jutro sebi i svojim ukućanima uz slatko po starinskom receptu, a sigurno će vam sve komšinice tražiti recept.

KOMŠINICE ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Samo četiri sastojka vam treba za ovu poslasticu! (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Slatko od grožđa
 

Sastojci:

1 kg belog grožđa

1 kg šećera
100 ml vode
jedan limun

Priprema:

Grožđe očistite od peteljki, dobro operite i ostavite da se ocedi.Za to vreme u širu serpu sipajte šećer. Dodajte vodu i zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se šećer ne rastopi. Pre nego što počne da se karamelizuje dodajte grožđe. Pažljivo promešajte tako da grožđe bude lepo pokriveno šećerom.

Kuvajte na umerenoj vatri. Prilikom kuvanja stvoriće se pena koju treba da skinete. Znaćete da je kuvano kada slatko zahvatite kašićicom, a ono se ne sliva. Pri samom kraju kuvanja dodajte limun isečen na kriške. Kuvajte jos pet minuta, pa skinite sa šporeta. Slatko sipajte u zagrejane prethodno sterilisane tegle, zatvorite poklopac, pokrijte ćebetom i ostavite da se u potpunosti ohlade. Nakon toga čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.

Izvor: mondo

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading