MEŠTANI SU MISLILI DA JE SAN Novak Đoković brao grožđe u selu kod Topole, svi su ostali u čudu kad su ga videli u vinogradu
Srpska vina postaju sve prepoznatljivija na evropskom i svetskom tržištu, a iz godine u godinu višestruko se povećavaju hektari pod vinogradima.
Teritorija opštine Topola izuzetno je pogodna za uzgoj najkvalitetnijeg grožđa, pa se sa razlogom naziva još i srpskom Toskanom. Novom trendu nisu odoleli ni Đokovići, pa je stric najboljeg tenisera sveta zasadio vinograde u selu Lipovac, a u berbi ove jeseni učestvovao je i Novak.

rina.rs
Možda vas zanima:
UVEĆAVAJU SE POVRŠINE POD GROŽĐEM U SRBIJI Samo u jednoj godini podignuto je preko 300 hektara novih vinograda, mladi čuvaju recepte predaka
Sve je više mladih koji se odlučuju da nastave tradiciju svojih predaka i da se bave vinogradarstvom.
ŠTA SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI NA INTERNETU U 2022. GODINI Gugl objavio listu najtraženijih pojmova, zbog mnogih će te se i sami iznenaditi
Gugl je objavio svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova za 2022. godinu
Možda vas zanima:
UVEĆAVAJU SE POVRŠINE POD GROŽĐEM U SRBIJI Samo u jednoj godini podignuto je preko 300 hektara novih vinograda, mladi čuvaju recepte predaka
Sve je više mladih koji se odlučuju da nastave tradiciju svojih predaka i da se bave vinogradarstvom.
ŠTA SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI NA INTERNETU U 2022. GODINI Gugl objavio listu najtraženijih pojmova, zbog mnogih će te se i sami iznenaditi
Gugl je objavio svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova za 2022. godinu
On je zajedno sa suprugom Jelenom i radnicima obrao grožđe koje je ove godine donelo drugi rod, a fotografije sa ove berbe postavio je na svoj instagram nalog enolog Mladen Dragojlović. Međutim, Noleta su videli meštani Lipovca koji zadovoljno prepričavaju taj dan i ocenjuju kakvog će kvaliteta biti vino.

printscreen instagram
„Novak koji bere grožđe u vinogradu, to je stvarno prelepa slika poslata svetu iz ovog našeg malog sela. Njegov stric ima oko šest hektara pod vinovom lozom sorte širaz i šardone, prinos je dobar, ali kvalitet još bolji. Šardone iz ovog vinograda pokazuje izvanredan potencijal za tako mlad vinograd, a ni širaz ne zaostaje sa kvalitetom koji će još napredovati u narednim berbama. Ove godine zbog dosta sunčanih dana grožđe je fantastično, izuzetno slatko tako da pretpostavljamo, koliko se mi razumemo, da će i vino, koje Đokovići uslužno prave u Despotici, jer porodična vinarija nije još završena, sigurno biti veoma kvalitetno, kao uostalom i sva vina sa ovim prostora“, priča za RINU meštanin ovog sela koji je obilazeći svoje vinograde video Đokoviće u berbi grožđa.

rina.rs
Vina koja će se pustiti na tržište „potpisuje“ jedan od najuspešnijih srpskih enologa Mladen Dragojlović.
Inače, selo Lipovac nadaleko je čuveno po tome što iako malo ima čak šest vinarija, a u planu je i otvaranje novih. Sve više mladih odlučuje se da nastavi tradiciju svojih predaka i po autentičnim recepturama pravi izuzetno kvalitetna crna i bela vina.

shutterstock
(Izvor: Rina.rs)
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Stari recept za mađarske palačinke opet osvaja srca srpskih domaćica! Uopšte ih ne prave kao mi, evo u čemu je caka
Recept mađarskih domaćica za ređane palačinke odmah zabeležite u sveske
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Komentari(0)