MEŠTANI SU MISLILI DA JE SAN Novak Đoković brao grožđe u selu kod Topole, svi su ostali u čudu kad su ga videli u vinogradu
Srpska vina postaju sve prepoznatljivija na evropskom i svetskom tržištu, a iz godine u godinu višestruko se povećavaju hektari pod vinogradima.

Teritorija opštine Topola izuzetno je pogodna za uzgoj najkvalitetnijeg grožđa, pa se sa razlogom naziva još i srpskom Toskanom. Novom trendu nisu odoleli ni Đokovići, pa je stric najboljeg tenisera sveta zasadio vinograde u selu Lipovac, a u berbi ove jeseni učestvovao je i Novak.

rina.rs
Možda vas zanima:

UVEĆAVAJU SE POVRŠINE POD GROŽĐEM U SRBIJI Samo u jednoj godini podignuto je preko 300 hektara novih vinograda, mladi čuvaju recepte predaka
Sve je više mladih koji se odlučuju da nastave tradiciju svojih predaka i da se bave vinogradarstvom.

ŠTA SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI NA INTERNETU U 2022. GODINI Gugl objavio listu najtraženijih pojmova, zbog mnogih će te se i sami iznenaditi
Gugl je objavio svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova za 2022. godinu
Možda vas zanima:

UVEĆAVAJU SE POVRŠINE POD GROŽĐEM U SRBIJI Samo u jednoj godini podignuto je preko 300 hektara novih vinograda, mladi čuvaju recepte predaka
Sve je više mladih koji se odlučuju da nastave tradiciju svojih predaka i da se bave vinogradarstvom.

ŠTA SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI NA INTERNETU U 2022. GODINI Gugl objavio listu najtraženijih pojmova, zbog mnogih će te se i sami iznenaditi
Gugl je objavio svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova za 2022. godinu
On je zajedno sa suprugom Jelenom i radnicima obrao grožđe koje je ove godine donelo drugi rod, a fotografije sa ove berbe postavio je na svoj instagram nalog enolog Mladen Dragojlović. Međutim, Noleta su videli meštani Lipovca koji zadovoljno prepričavaju taj dan i ocenjuju kakvog će kvaliteta biti vino.

printscreen instagram
„Novak koji bere grožđe u vinogradu, to je stvarno prelepa slika poslata svetu iz ovog našeg malog sela. Njegov stric ima oko šest hektara pod vinovom lozom sorte širaz i šardone, prinos je dobar, ali kvalitet još bolji. Šardone iz ovog vinograda pokazuje izvanredan potencijal za tako mlad vinograd, a ni širaz ne zaostaje sa kvalitetom koji će još napredovati u narednim berbama. Ove godine zbog dosta sunčanih dana grožđe je fantastično, izuzetno slatko tako da pretpostavljamo, koliko se mi razumemo, da će i vino, koje Đokovići uslužno prave u Despotici, jer porodična vinarija nije još završena, sigurno biti veoma kvalitetno, kao uostalom i sva vina sa ovim prostora“, priča za RINU meštanin ovog sela koji je obilazeći svoje vinograde video Đokoviće u berbi grožđa.

rina.rs
Vina koja će se pustiti na tržište „potpisuje“ jedan od najuspešnijih srpskih enologa Mladen Dragojlović.
Inače, selo Lipovac nadaleko je čuveno po tome što iako malo ima čak šest vinarija, a u planu je i otvaranje novih. Sve više mladih odlučuje se da nastavi tradiciju svojih predaka i po autentičnim recepturama pravi izuzetno kvalitetna crna i bela vina.

shutterstock
(Izvor: Rina.rs)

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.

Stari recept za bakinu štrudlu: Da vam kuća zamiriše na dom, spremite ovaj nezaboravni desert
Umesto mlevenih oraha možete da koristite mleveni mak
Komentari(0)