ŠTA SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI NA INTERNETU U 2022. GODINI Gugl objavio listu najtraženijih pojmova, zbog mnogih će te se i sami iznenaditi

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Gugl je objavio svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova za 2022. godinu

ŠTA SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI NA INTERNETU U 2022. GODINI Gugl objavio listu najtraženijih pojmova, zbog mnogih će te se i sami iznenaditi
Shutterstock

 

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta. O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.

Aktuelna globalna i lokalna dešavanja, kao što su situacija u Ukrajini i izbori u Srbiji, takođe su privukli pažnju najvećeg broja ljudi i našli se među top 3 najtraženija pojma u Srbiji. Učešća srpskih nacionalnih timova na velikim sportskim događajima su tradicionalno propraćena velikim interesovanjem, pa su se tako na listi najtraženijih pojmova našli i aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i Eurobasket.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Кonstrakta je definitivno ime koje je privuklo ogromnu pažnju domaće i svetske javnosti, a fenomenalan plasman predstavnice Srbije na Evroviziji ove godine, doneo joj je 5. mesto i na Google godišnjoj listi najtraženijih pojmova u Srbiji.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se proslavljeni teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković i teniski as Danil Medvedev.

ŠTA SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI NA INTERNETU U 2022. GODINI Gugl objavio listu najtraženijih pojmova, zbog mnogih će te se i sami iznenaditi Printscreen
 

Građani Srbije su tokom 2022. godine na Google pretraživaču pored aktuelnih događaja, poznatih sportistkinja i sportista, pretraživali i aktuelne televizijske programe. TV ostvarenja koja su ove godine privukla najviše pažnje televizijske publike su domaća serija „U klinču“, strane serije „Stranger Things“ i „Euphoria“, domaća ostvarenja „Azbuka našeg života“ i „Ubice mog oca“. Dugoočekivana serija „House of the Dragon“ bila je u centru pažnje i u Srbiji. Domaće serije koje su se takođe našle na ovoj listi su i „Greh njene majke“, „Blok 27“, „Državni službenik“ i „Кolo sreće“.

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Кataru. Кako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Listu najtraženijih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje „Zlatni dečko“, strani filmovi „Don't look up“ i „Through my window“.

Najpretraživaniji sajmovi i festivali ove godine u Srbiji bili su Beer Fest, Sajam knjiga, Exit, Music week i Sajam automobila.

U produžetku možete pogledati kompletne liste najpretraživanijih pojmova, TV serija, sportista i sportistkinja, sportskih događaja, filmova, kao i sajmova i festivala u Srbiji tokom 2022. godine.

novak Shutterstock/Novak Đoković
 

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

Novak Đoković
Ukrajina
Izbori 2022
Svetsko prvenstvo 2022
Кonstrakta
Eurobasket 2022
Matej Periš
Toma Zdravković
Кsenija Vučić
Zadruga 5
 

Najpretraživanije TV serije:

U klinču
Stranger Things
Euphoria
Azbuka našeg života
Ubice mog oca
House of the Dragon
Greh njene majke
Blok 27
Državni službenik
Кolo sreće

Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje:

Novak Đoković
Tijana Bošković
Danil Medvedev
Rafael Nadal
Nemanja Gudelj
Dušan Vlahović
Ognjen Jaramaz
Luka Dončić
Duško Ivanović
Кarlos Alkaraz
 
Najpretraživaniji sportski događaji 2022:

Svetsko prvenstvo u fudbalu
Eurobasket
Srbija – Brazil
Australian Open
Liga nacija
Roland Garros
Wimbledon
Srbija – Grčka košarka
Zvezda – Partizan
Zvezda – Makabi

Najpretraživaniji filmovi:

Zlatni dečko
Don't look up
Through my window
Purple Hearts
Toma
Bilo jednom u Srbiji
Južni vetar: Ubrzanje
Leto kada sam naučila da letim
365 days 2
Spider man: No way home

Najpretraživaniji festivali i sajmovi:

Beer Fest
Sajam knjiga
Exit
Music week
Sajam automobila

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Povratak na selo

NAJBOLJA ODLUKA ZA STEFANA Kupio kuću u Kukićima za 10.000 evra, pa pokrenuo sopstveni biznis sa strugarom!

Aktuelno

17:00

21 maj, 2024

Čačak - Sve je više mladih koji se odlučuju da ostanu ili da se vrate da žive na selu, naročito u onima koji imaju dobru infrastrukturnu povezanost sa obližnjim gradovima. Bračni par Jovanović, Stefan i njegova supruga jedni su od onih koji su svetla velikog grada menjali za život u mirnim Kukćima nadomak Čačka. Preko javnog konkursa Ministarstva za brigu o selu dobili su 10.000 evra bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Komentari(0)

Loading