TU TAJNU ODNEĆEMO U GROBOVE Srbi probali da objasne strancu najpoznatiju reč iz našeg naroda: "To nam znači sve prijatelju"

20:00

Kultura 0

Inat - reč koja se često može čuti na našim prostorima a koja je još uvek neshvatljiva za strance, nešto je o čemu se često povede priča. Tako je bilo i ovog puta, kada je Srbe na jednoj društvenoj mreži stranac zamolio da mu se konačno objasni ova, kako mnogi kažu "supersila koju samo mi imamo".

TU TAJNU ODNEĆEMO U GROBOVE Srbi probali da objasne strancu najpoznatiju reč iz našeg naroda: "To nam znači sve prijatelju"
Shutterstock

Neimenovani stranac je na društvenoj mreži Redit zamolio Srbe da mu objasne šta znači reč inat. Kako je rekao, mnogo puta ju je čuo u raznim oblicima, ali do sada niko nije uspeo da mu objasni pravo značenje reči.

"Objasnite mi šta znači inat? Stalno čujem ovu reč u ovom ili onom obliku, a kada pitam o značenju, obično dobijem odgovor u stilu 'ne može se objasniti'.Pa... možda neko može da rasvetli i objasni šta vam to znači?", glasilo je njegovo pitanje u srpskom delu Redita.

"Ne dam inat u inat"

Srbi su naravno, jedva dočekali da u komentarima objasne strancu o čemu se radi. Pored komentara onih koji su istinski hteli da pomognu strancu i na engleskom mu objasnili o čemu se zapravo radi. Mnogo više je bilo onih koji su kroz duhovite primere želeli da se našale.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Rekao si mi da ne mogu to da uradim pa ću to uraditi samo da ti dokažem da mogu", "Zamisli da si na takmičenju i svi ti zvižde ili navijaju za drugog igrača. Inat je kada ne želiš da pobediš zbog nagrade, već da naljutiš ljude koji su te izviždali", bili su komentari onih koji su kroz par primerila želeli da objasne strancu značenje reči "inat".

A onda su usledili oni malo komičniji komentari.

"E sad neću ni ja kako hoću", "Inat je kad ti namerno neću objasniti šta je inat", "Milojica, nemoj da jedeš g****" -'jok ti ćeš mi zabraniš!'", "A je l' tako? Dobro, dobro", "Neću ti to objašnjavati, tu tajnu odnećemo u naše grobove prijatelju", "Ne dam inat u inat", "Šta nam znači inat? To nam znači sve prijatelju", našalili su se neki u komentarima.

Sveti Vasilije

PUT SVETOG VASILIJA Rođenje i život jednog od najvoljenijih srpskih SVETITELJA, od Mrkonjića do Ostroga (FOTO)

Kultura

17:00

28 april, 2024

Kada se iz pravca Mostara krene ka Trebinju, put će vas navesti kroz selo Mrkonjići. Mrkonjići su okićeni stablima najslađih smokava i narova koje ste ikada probali, ali pored toga, ono po čemu su Mrkonjići čuveni jeste to da je upravo tu rođen verovatno najomiljeniji i najpoštovaniji svetac naših prostora, naime ovde je rođen Sveti Vasilije Ostroški, čudotvorac.

Komentari(0)

Loading