SVI ĆE GA OBOŽAVATI Namaz od maslina gotov za 10 minuta, idealan za dane posta
Hrišćanski post, kao deo duhovne prakse, ne samo da ima značajnu ulogu u očuvanju vere, već pruža i brojne zdravstvene prednosti. Odricanjem od teških jela i okretanjem ka lakšim, biljnim namirnicama, post pomaže telu da se očisti od toksina i obnovi energiju.

Počeo je Gospojinski post i mnogi poste. Jedna od namirnica koju možemo koristiti tokom posta su masline, koje se često nazivaju „zelenim zlatom Mediterana“. Masline su bogate zdravim mastima, antioksidansima i vitaminima, čime doprinose zdravlju srca, snižavaju holesterol i podržavaju zdravu probavu. U nastavku vam predstavljamo jednostavan i ukusan recept za posni namaz od maslina koji će uneti dašak mediteranske kuhinje u vaš dom.
Namaz od maslina
Za ovaj namaz je potrebno da izdvojite bukvalno deset minuta.
Potrebno:
250 g crnih maslina
2 kašike soka od limuna
3 čena belog luka
2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
Priprema: U blender dodajte masline, beli luk, maslinovo ulje i sok od limuna. Sve dobro izblendirajte, posolite, pa još jednom izblendirajte. Namaz prebacite u staklenu posudu. Namaz možete jesti kao glavni obrok ili uz neko jelo, a na Mediteranu je obavezan uz ribu i morske plodove.
Prijatno!

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)